Blote tieten sex dikke neger piemel

blote tieten sex dikke neger piemel

Het lijkt erop alsof ze staan te wachten op iets dat komen gaat. Ze kijken hem strak aan als hij voorbij loopt. Ze zien er onguur uit, van die types die je 's nachts niet zou willen tegenkomen in een donker steegje, types die je een ongemakkelijk gevoel geven zonder dat je weet waarom.

Hij besluit verder geen aandacht aan te besteden aan de twee mannen en bij de derde deur aan de rechterkant houdt hij stil. Voordat hij op de deur klopt, schraapt hij zijn keel, alsof hij twijfelt. Achter de deur hoort hij gestommel, dat hij niet kan thuisbrengen en dat meteen stopt na zijn kloppen.

Besluiteloos staat voor de dichte deur. Het is stil geworden in de kamer achter de deur. Na een paar minuten klopt hij nogmaals op de deur. Drie harde, nu ongeduldige kloppen. De deur zwaait onmiddellijk open. Perla kijkt hem aan. Haar blonde haren, die normaal gesproken keurig netjes in eens staartje zijn gebonden, zitten wild om haar hoofd. Haar ogen zijn bloed doorlopen, haar mascara is uitgelopen en ze heeft krassen en blauwe plekken op haar gezicht.

Verbaasd kijkt hij haar aan: Maar voordat hij is uitgesproken, legt ze haar vinger op zijn mond en trekt hem de kamer binnen. Er zal geen woord worden gesproken zoveel is duidelijk. Dat hoeft ook niet. Daar zijn ze hier niet voor. Ze leidt hem naar het bed en laat hem zitten. Ze laat haar badjas van zich afglijden en hij kijkt naar haar naakte lichaam, dat vol met striemen en schrammen zit.

Blijf jij maar even op het bed zitten en vermaak jezelf', zegt Pernelia van Puffelen. Heupwiegend loopt ze naar de badkamer en doet de deur achter zich dicht. Simon McLear kijkt haar na en blijft alleen achter in de kamer. Wat nu te doen? Ook zijn kleren uittrekken? Misschien verwacht ze dat wel, of juist niet.

Ze scheen er niet moeilijk over te doen haar eigen naaktheid aan hem te tonen. Hij neemt een besluit en ontdoet zich snel van zijn kleren, die hij op de stoel legt. In de spiegel bekijkt hij zijn naakte lichaam. En zoals iedere man die voor de spiegel staat, maakt hij het bodybuildersgebaar: Hij bekijkt zijn buik, die door al het bier misschien iets dikker is geworden, maar er nog best mee doorkan.

Hij knijpt in zijn billen die hij te slap vindt, maar die de meeste vrouwen luid bejubelen. En natuurlijk zijn piemel die verfomfaaid uit zijn onderbroek is gekomen. Daar moet wat aan gedaan worden. Hij frummelt er wat aan totdat het weer fatsoenlijk aangezicht is. Naakt gaat hij op het bed zitten in afwachting van Pernelia van Puffelen. Lees hier het volgende hoofdstuk Is het je weleens opgevallen dat er een tweedeling in Nederland bestaat? En dan heb ik het niet over de onvermijdelijke scheiding der geesten tussen man en vrouw.

Of die tussen arm en rijk. Of tussen links en rechts. Tussen autochtoon en allochtoon. Tussen asielhebbenden en asielzoekenden. Tussen blank en zwart. Tussen ongeloof en Islamiet. Tussen jong en oud. Nee, ik heb het ook niet over seks.

Hoe iedereen het doet - voorlangs, achterlangs, onderdoor, bovenop, alleen of met de hele gemeenschap, met of zonder hulpstukken, met of zonder voorbehoedsmiddelen, veel of weinig glijmiddel, betaald of onbetaald, snel en vlug of uren durend, twee keer per week of driemaal daags - interesseert me geen hol, geen reet, geen biet, geen laars. Dat moet iedereen maar voor zichzelf weten. Val mij er niet mee lastig. Ik heb  het over de toiletrol.

Is het je weleens opgevallen dat er mensen zijn die de rol voorlangs ophangen en mensen die dat achterlangs doen. Dat mensen die hem voorlangs ophangen hem altijd voorlangs ophangen. Net zoals mensen die dat achterlangs doen dat altijd achterlangs. Er is daarbij geen bewezen verband met seksuele voorkeuren Dat gevoel dat je krijgt als je wakker wordt en de krant virtueel openslaat. Dat het nieuws allang geen nieuws meer is.

Dat er weer doden zijn gevallen in een of ander klotelandje. Dat er weer 'nee' is gestemd in een of ander suf referendumpje. Dat Donald Trump weer racistische en seksistische opmerkingen heeft gemaakt tegen al die lieve negertjes, Mexicaantjes en vrouwtjes. Dat Erdogan zo langzamerhand de helft van alle Turkse mensjes in de gevangenis heeft gegooid.

Dat Poetin heel coöperatief niet gaat meewerken aan dat MH17 onderzoekje. Dat Geert Wilders steeds minder, minder, minder haartjes heeft. Dat je eens met je ogen knippert en in je arm knijpt om te voelen of je wel echt wakker bent Dat gevoel dat je krijgt als je leest dat twee transgenders een kind hebben gekregen.

Dat je je onwillekeurig toch afvraagt hoe dat mogelijk is. Dat je wist dat ze piemels en vagina's kunnen namaken. Dat die neo-penis en neo-vagina heten. Dat seks ook mogelijk is met van die neo-dingen. Dat je er mee kunt plassen.

Dat je niet wist dat zaadlozingen, eisprongen en bevruchtingen ook mogelijk waren. Dat je maar eens verder leest. Dat je er achter komt dat ze de operatie niet hebben gehad. Dat mama een man is en papa een vrouw. Dat 'is' 'was' moet zijn. Dat mama haar piemel in papa heeft gestoken. Dat papa niet negen maanden een bierbuik had, maar zwanger was. Dat mama de baby straks staand moet leren plassen en afschudden. Lees hier het originele bericht Pernelia van Puffelen ligt op bed, naakt tot op het bot.

Haar benen heeft ze gesloten alsof ze nog iets te verbergen heeft.. Haar handen zijn geboeid, haar voeten geketend, haar keel nauw omsloten door twee klamme handen.

Niet letterlijk, maar wel figuurlijk. Zo voelt ze zich, gevangen in een kooi, in een hotelkamer waar ze niet wil zijn, zeker niet naakt. In afwachting van wat komen gaat. En wat komen gaat, gaat komen. Dat is wel zeker. Ze weet dat het fout is wat ze gaat doen, dat het tegen alles ingaat waar ze in gelooft, waar ze voor staat.

Met kinderen moet je niet sollen, dat weet ze best. Maar ze kan niet anders. Ze heeft geen keus. Daar is ze zich maar al te goed van bewust. Eigenlijk wil ze helemaal geen kinderen. Die kunnen haar gestolen worden. Ze vindt het maar schreeuwlelijkerds, die baby's, die maar al te vaak op hun ouders lijken. Dat had ze al als klein Turks meisje toen na haar een batterij aan broertjes werd geboren. Die brachten haar niet veel goeds, want jongetjes waren belangrijker dan meisjes.

Dat maakte haar vader maar al te goed duidelijk. Zelfs toen haar nieuw verworven Nederlandse vriendinnen zwanger werden en later hun kinderwagens voortduwden, eerst met hun man naast zich en daarna moederziel alleen, kwamen er geen kindergevoelens naar boven. Haar eierstokken roffelden nooit en te nimmer. Haar vriendinnen waren überhaupt al geen voorbeeld dat ze zou moeten volgen, vond ze. Eén vriendin vertelde op een dag doodleuk aan haar man dat ze stopte met de pil.

Haar man, Joris Goedbloed van beroep, wilde geen kinderen, maar een leven zonder seks was ook geen optie voor hem. Binnen een maand waren ze dronken, zwanger en daarna weer dronken van geluk. Binnen het jaar na de geboorte waren ze gescheiden. Alsof het niets was, alsof de kinderen die ze gemaakt hadden er niet toe deden. Niet veel later daarna, een andere vriendin. Ook zij stopte met de pil. Kortom, een kind later werd een scheiding later.

Ook weer binnen het jaar. Alsof de duvel er mee speelde. Maar voor Pernelia van Puffelen ligt het babyzaakje anders. Zij wil geen kinderen, maar moet een kind krijgen. Zo simpel is het. Dat is de opdracht. Terugkeren is geen optie. Wat moet ze daar? Ze zou haar leven niet zeker zijn.

Haar vader en haar broers in de Anatolische binnenlanden zouden haar opzoeken en hun Turkse wraak zou zoet zijn, mierzoet als Turks Fruit. Want schande had ze gebracht over haar familie en die schande moest worden uitgewist. Direct na de operatie had ze Kees van Kippensloten opgezocht. Ze kreeg een telefoontje vanuit de operatiekamer dat de operatie geslaagd was en dat hij op de uitslaapkamer lag.

Daar lag hij, rustig ademhalend, alsof hij zijn roes aan het uitslapen was. Ze kon de verleiding niet weerstaan om het laken op te tillen en tussen zijn benen te kijken. Veel zag ze niet omdat het hele zaakje zorgvuldig was verbonden. Een week later hadden ze het gesprek, het gesprek dat na verloop van tijd in iedere relatie voorkomt: Het was heel anders gelopen dan ze had gedacht.

Een week lang had hij gesmeekt, gejammerd, op zijn knieën gelegen om haar terug te krijgen. Maar ze had voet bij stuk gehouden en gezegd dat ze een scheiding wilde, dat ze niet meer verder wilde, niet meer verder kon.

Het was de waarheid. Zo voelde ze het. Ze kon niet meer, ze wilde niet meer. Kees van Kippensloten was haar teveel geworden, met zijn gekke fratsen, met zijn wispelturige buien. Hij had haar uitgeput. Ze wilde alleen maar rust, een gewoon leven. Maar na een week begon ze toch weer te twijfelen.

Ze besloot het gesprek met hem aan te gaan en te kijken of ze toch nog een kans hadden. Kees van Kippensloten had haar ijskoud aangekeken en gezegd: En die scheiding gaat er nooit komen, dan kun je vergeten. En als je toch doorzet, dan zorg ik er voor dat ze te weten komen wie je echt bent.

Jij en ik weten allebei wat er dan gebeurt. Dan is het een enkeltje Istanboel. En daar staan Ali Baba en zijn veertig rovers je op te wachten. Verbijsterd en verlamd had ze hem aangekeken.

Dit was de Kees van Kippensloten waar ze zo bang voor was, dominant en manipulatief. Een donkere, duistere kant die bijna niemand te zien kreeg, maar die zij maar al te goed kende. En hij had gelijk. Ze waren nog geen vier jaar getrouwd, dus ze had helemaal geen verblijfsvergunning. Bovendien was haar identiteit vals.

Dat had Kees van Kippensloten geregeld nadat hij haar had opgepikt uit de hotelbar op de bovenste verdieping van het Marmara Taksim hotel. Snikkend had ze haar verhaal gedaan op zijn hotelkamer.

Hij had alles voor haar geregeld: Zo'n man is Kees van Kippensloten. Die ritselt dat gewoon. Hij kende een mannetje bij de Naturalisatie- en Immigratiedienst in Rijswijk die hem iets verschuldigd was en binnen een week was het geregeld.

Artemis Arzu werd Pernelia van Puffelen. Ze leerde binnen twee maanden accentloos Nederlands, ze verzonnen een mooi verhaal en hoppa, ze was geïntegreerd. En nu ligt ze hier op bed, te wachten totdat er op de deur wordt geklopt. Dan zal hij binnenkomen en haar bevruchten. Ze vindt hem wel aardig, daar ligt het niet aan. Een gewone man, een dertien-uit-een-dozijn man. Een echte Nederlander ook. Die pikte ze er altijd meteen uit in de hotelbar in Istanbul waar ze toen iedere avond kwam.

Nederlanders, Duitsers en Engelsen, je haalde ze er zo uit. Aan hun manier van kleden, van bewegen, het onbeholpene, het boersige ook. Dat zegt ie tenminste. Hij werkt aan een boek, al jaren. Maar ze heeft nog nooit iets van hem gelezen. Hij heeft nog nooit iets gepubliceerd. Eigenlijk gelooft ze niet dat dat boek ooit af zal komen, dat hij ooit iets zal publiceren.

Boekverslagen 23 Dit Boekverslag. Ik kom van een andere school en daar hebben we voor nederlands nooit boeken moeten lezen. Mening over het lezen van fictie: Ik vind het lezen van fictie meestal wel leuk. Als het een leuk boek is of een spannend boek kan ik me helemaal ontspannen.

Ik vind niet alle soorten fictie leuk. Mijn voorkeur gaat uit naar spannende boeken, romantische boeken en grappige boeken. Ook vind ik de meeste boeken van Simone van der Vlught helemaal te gek.

Waarom en hoe heb ik dit boek gekozen? Ik had dit boek al eens gelezen, en het sprak me erg aan. Het is een erg actueel onderwerp en ik vind het een erg mooi boek om te lezen.

Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal wat me heel erg aanspreekt. Ik denk dat het een erg mooi boek is om te lezen. Het is volgens mij een erg heftig verhaal. Omdat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal denk ik dat het me erg aan zal spreken. Door dit boek krijg je denk ik een beeld van hoe loverboys zijn en wat er met je kan gebeuren als je er mee te maken krijgt.

Wauw wat een mooi en heftig boek zeg! Ik heb het echt in een ruk uitgelezen. Als je eenmaal begint met lezen kun je niet meer stoppen. Echt super mooi geschreven. Kelly is ook 15 jaar, heeft rood haar en heeft heel veel lef, ze durft zelfs meer dan ze zelf denkt. Op een dag als Lisa en Kelly samen op het schoolplein zitten te kletsen, komt Fatiha eraan.

Fatiha is een stoer en brutaal meisjes, dat het niet zo heeft op regels. Ze nodigt de meisjes uit om met haar de stad in te gaan, om daar het een en ander te stelen. Lisa wil eigenlijk niet mee en Kelly stemt maar in omdat ze ook stoer wil overkomen.

Na flink gezeur van Kelly en Fatiha, gaat Lisa ook maar mee. Als Fatiha en een vriendin, nadat ze zelf een flesje nagellak hebben gestolen, Kelly uitdagen om iets te stelen, wil Lisa bewijzen dat ze ook wel lef heeft en voor ze het weet zegt ze dat zij wel iets pikt.

Als ze eenmaal met 2 blouses de winkel uit komt vinden Kelly en Fatiha haar ontzettend stoer. Ze besluiten wat te gaan eten in café Proost en daar stelt Fatiha een jongen aan hen voor, die zegt dat hij een vriend van Fatiha is en zich voorstelt als Mo. De volgende dag zitten Lisa en Kelly weer op het schoolplein voor de school als Fatiha eraan komt met de mededeling dat Mo verderop op Lisa staat te wachten.

Lisa is nieuwsgierig en loopt naar het hek. Al snel stelt Mo voor, na schooltijd iets te gaan drinken, waarmee Lisa zenuwachtig instemt. Na schooltijd staat Mo haar op te wachten en ze gaan samen naar het café. Eenmaal in het café wordt Lisa bedolven door complimentjes en gevlei van Mo en al haar twijfels verdwijnen, ze valt als een blok voor hem en kan maar niet geloven dat zo’n stoere, oudere jongen, haar leuk vindt.

Na een paar afspraakjes krijgen ze al snel verkering. Lisa krijgt geweldige cadeaus van hem en ze krijgt zelfs een mobieltje zodat hij haar altijd kan bereiken. Ook Lisa’s moeder merkt dat Lisa verandert, ze is ineens de hele dag vrolijk en om de minuut gaat de telefoon. Lisa vertelt trots dat ze een vriendje heeft en dat ze daarom zo opgewekt is. Haar moeder daar in tegen, is daar helemaal niet zo blij mee, want ze vindt dat Lisa daar nog veel te jong voor is. Lisa trekt zich daar niets van aan, want ze is smoorverliefd op hem en dat zou haar alleenstaande moeder toch niet begrijpen.

Een paar dagen later gaan Lisa en Kelly samen met Mo en zijn vriend Ramon, die Kelly wel ziet zitten, naar discotheek Lolita. Vanuit het niets komen er drie jongens om Lisa en Kelly heen staan, die aan hun kont en hun borsten beginnen te zitten.

Lisa kijkt in paniek door de ruimte opzoek naar Mo.

Dikke dildo in kut leuke sexstandjes

En hielp hem samen met Afrojack weer aan een jeugdig repertoire en imago. Reclame reanimeert, dat mag ook weleens gezegd worden. Slechts nog kilometer te gaan tot de eindsprint 26 juli op de Champs-Élysées. Hoe symbolisch voor de slotetappe van Effie-inzenders voor de finale deadline van 20 juli.

Er zijn meer raakvlakken. De wielersport is niet bepaald voor iedereen weggelegd. Een fietser moet onder contract staan bij een wielerploeg die bepaalt welke negen renners naar de Tour mogen. De Effie werd soms ook als een gesloten bastion gezien, van doorgewinterde Effie bureaus, juryleden en caseschrijvers. Openheid en gemak werden het devies. Effie Glasnost begon met vraaggesprekken onder strategen bij adverteerders en bureaus. Op hun verzoek werd de online inzendmodule volledig opgestrakt, met scherpere vraagstelling.

Nieuwe juryleden -elk jaar nodig vanwege aflopende driejaarstermijn- werden met een openbare sollicitatieprocedure geworven. Masterclasses Effie schrijven werden geprolongeerd. Hierin coaches met telefonische hulplijn voor het plannen en schrijven van strakke cases. En -last but not least- werd Mary Hoogerbrugge gevraagd voor de hoofdjury met als voornaamste taak de juryselectie en juryrapportage.

Kortom, alles uit de kast om de Effie te democratiseren en toegankelijker te maken voor alle adverteerders en bureaus. Groot en klein, jong en oud. Voor tijdrijders, bergbeklimmers, sprinters en klassementsrijders. Hoe het communicatievak zich ook ontwikkelt, de Effie is en blijft een getrouwe afspiegeling.

Het valt te verwachten dat trends zoals social community marketing -met veel digital, innovatie en pr- straks ook in de Effie medaillespiegel zichtbaar zijn. Het kan tot slot geen kwaad te benadrukken dat Effie Glasnost geen Luzac is met diplomagarantie. Het is als de Volvo Ocean Race: Iedereen hetzelfde materiaal, dezelfde kansen. Zodat zuivere topsport overblijft. Dus alle Effie kandidaten, aan het materiaal zal het niet liggen. Allemaal nog even op de pedalen!

Voor eeuwige roem en een zoen van de tourbabes. We hebben nog viertien dagen. De Effies worden 13 oktober uitgereikt op de avond van het 24Festival in het Concertgebouw te Amsterdam. Reclamemakers hebben een onstilbare honger naar prijsjes. Voor broodnodige bevestiging en beloning. Een Effie van de rekenmeesters, voor de knik in knakworstverkopen.

En een Lamp van de creatieve vaktribune voor lef en vernieuwing. Moeten we aan het hoofdgerecht nog beginnen: Afgelopen week was het Cannes Lions festival aan de Croisette in Cannes. Dat was geen loft en lachen dit jaar. Waar voorheen spectaculaire, bizarre of extreem geestige campagnes domineerden, was het nu vooral de nuttige innovatie die in de prijzen viel. Reclame die er niet uit ziet als reclame. Reclame die iets doet voor de maatschappij.

Want zoals Unilever predikt: Volvo speelt voor Veilig Verkeer Nederland met reflectiespray voor fietsers. Voor het ijzergebrek onder de bevolking in Cambodja geen Postbusspotjes, maar een gietijzeren visje dat in de pan wordt meegekookt. En voor Vodafone Turkije geen Turkse Tijl. Maar een app waarmee een vrouw in gevaar, slechts door het schudden van de telefoon, automatisch drie vriendinnen waarschuwt.

Niet eerder gingen er zoveel Leeuwen naar innovaties. Het is Willy Wortel die wint. In de draaideur van de tentoonstelling is het Jantje huilt, Jantje lacht.

Buiten is het lachen in luxe. En binnen huilen bij campagnes tegen armoede, aids, kinderarbeid, obesitas en huidkanker. Nuttige maar zware kost. The unbearable heaviness of being. En daarin schuilt een niet te onderschatten gevaar. Therapeuten worden opgeleid om 40 uur per week met ellende om te gaan.

Getraind om het gulden midden te vinden tussen betrokkenheid en afstand. Wie maanden bezig is met kindermisbruik kan zomaar wegzakken in het moeras der ellende. Variatie in opdrachten is dus belangrijk. Na Sweetie moet de reclamemaker verplicht uitpuffen. Met een lollig filmpje voor scharrelknakworst. Zo blijft hij fris en fruitig. Want net nu we lekker uit de recessie kruipen, is één Hans Dorrestijn genoeg. Geen lachebekjes in Cannes dit jaar. Of door Value City Furniture waarin mensen op hun nieuwe bank moeten kokhalzen van de rest van hun interieur.

Vermakelijk was gelukkig ook de pittige repliek van Ruud de Langen op Rob Benjamens. Waarna Ruud deze week op zijn beurt weer over de knie ging bij Aad Kuiper. Verder was het een droevige boel. Allereerst vanwege een absurd prijsniveau. Zijn we besmet met Gilles de la Croisette?

Willen we alleen nog businnes seat supporters die de tentoonstelling zien als een hinderlijke onderbreking van beach, borrel en bœuf bourguignon? Jongen Honden aller landen verenigt u en bezet dat proletenpaleis! Vroeger deed je een dagje filmzaal en wist je alles. Het werk sprak bovendien voor zich.

Nu ben je je een week aan het ploegen voor cases met een baard van een uitleg. Daarbij is alles zo zwaar op de hand. Als het geen goed doel is, ziet het er wel zo uit omdat het alles nu eenmaal purposeful moet. Geen purchase zonder purpose volgens Unilever.

Goed bedoeld maar de uitvergrote armoede, aids, kinderarbeid, obesitas en huidkanker maken het er niet feestelijker op. Geen jolijt dus in Cannes, en liever helemaal geen reclame. We zijn padvinders geworden, community servers.

En stoppen het mediabudget liever in een wezenlijke uitvinding. Voor het ijzergebrek onder de bevolking in Cambodja geen Postbus maar een gietijzeren visje dat meegekookt wordt in het eten.

En niet voor niets ging de prijs voor persoonlijke performance -de Lion of St. Mark- naar Bob Greenberg. En Willy Wortel die wint. Dus was je nog geen Hans Dorrestijn, dan werd je het deze week wel. In het Palais klinkt de blues, met huilende gitaren.

Toch ook een lichtpuntje, uit onverwachte hoek. Want hoe moeten die innovaties in godesnaam geproduceerd worden. Voor creatieven is het werk in de basis hetzelfde gebleven. Of het nu om een filmpje, ijsemmeractivatie of visje gaat, een idee is een idee. De uitvoering daarentegen is een heel ander verhaal. Wie gaat de klus organiseren? Wie gaat octrooi aanvragen? Wie maakt er een passend business model? Onze machers, die altijd maar weer fixen wat creatie aan gekkigheid bedenkt.

Zij kunnen hun kartonnendragerscomplex eindelijk van zich afschudden. Schitteren op de lijst met credits. En de beste meesterfixer wordt voortaan op het Cannes-schild gehesen voor de Ray Donovan Lion. Dat is dan wel weer lachen. Weer feestweek bij de EO. Voor het realityprogramma Hufterproef had men de opnames van een winkelende vrouw zo gemonteerd alsof ze racistisch is. Daar doen de uitvinders van naastenliefde het sentiment rond allochtonen geen goed mee.

Uit onderzoek blijkt dat de helft van de Nederlanders het aantal allochtonen te hoog vindt, en vermenging van culturen een probleem. Waarom dan toch al die allochtonen in reclame?

In reclames met groepjes mensen, moest je er voor je fatsoen toch zeker wel eentje afbeelden. Dan voelden adverteerders zich al heel vooruitstrevend. Voor reclamemakers bleek de allochtoon vooral een makkelijk stereotype. Wie in 20 seconden zijn verhaal moet doen, gebruikt liefst snel herkenbare clich é s. Voor Duo Penotti stop je een blank en donker jongetje in een grote broek, muziekje erbij en klaar is Kees. Antillianen, die dansen lekker; handig voor Dubbelfrisss. Ze zijn ook gek op kip en rijst, van Lassie.

En ze communiceren vermakelijk hysterisch als het pokkie van Hi foetsie is. Maar de reclame-allochtoon maakt snel carri è re. Het was onderaan beginnen voor Rachid, rechterhand van Albert-Heijns supermarktmanager.

Maar de opmars ging door. Ali B werd gecast voor T-Mobile. Niet als stereotype maar gewoon als zichzelf. Maar Ali gaat verder. Hij is niet alleen de verpersoonlijking van T-Mobile, hij is het kritische geweten. Allochtone emancipatie ten top.

Of het nu om kleding, zonnebrillen, muziek of straattaal gaat. De allochtoon wijst de weg. En de autochtoon, die volgt. Met de juiste mode, accessoires en straattaal transformeert de kaaskop in een wannabe suri, indo of mocro. Autochtone transgenders zeg maar. Van der Laan wordt Aboutaleb. En Sinterklaas, die wordt een beetje Piet. Dan hebben we de poppen pas echt aan het dansen, op het dek heen en weer. Adverteerders vinden hun product doorgaans buitenaards bijzonder. Van reclamemakers wordt verwacht flikflakkend mee te gaan in de adoratie voor een nieuwe jojobazeep of poedersoep.

Gelukkig is er altijd nog een oude reclametruc: Schilders in de 17e eeuw wisten het al. Als kind was het altijd even opletten als de Fa-mevrouw langs kwam.

Of als Ellen ten Damme uit de kleren ging voor Zwitserleven. En vorige week was het weer feest met Arie Boomsma. Nu loopt hij half ontbloot over het water voor frisdrank Holy Soda. Het feest is steeds van korte duur. Op de Shameless-campagne van Suit Supply kwamen bij de codecommissie klachten binnen.

Het is niet de wet. Klachten tegen Suit Supply werden afgewezen. Het is niet de emancipatie. Volgens Opzij-journaliste Elsbeth Vermouth doen vrouwen van nu niet moeilijk over blootreclames. Het is ook geen gymnofobie, angst voor naakt. Nee, het is de tijdsgeest. Reclame moet iets nuttigs doen. Vonden we vroeger bloot voor een bh al functioneel. Tegenwoordig is het pas functioneel als het een nuttige boodschap uitdraagt.

Zo filmde de SP een blote bejaarde als metafoor voor uitgeklede thuiszorg. Dove werkt al 10 jaar met schaarsgeklede, echte vrouwen om hun zelfbeeld te verbeteren. Functioneel bloot saaie boel? Hierin demonstreert een pornoactrice hoe je testikels op onregelmatigheden controleert.

Misschien niet voor de EO maar wel voor reclamemakers. Zij mogen het nuttige nog steeds met het aangename combineren. Mevrouw Ammeraal, moeder van mijn beste vriend, schudde verdrietig haar hoofd toen ze hoorde dat ik in de reclame ging. Je had de stofzuigercolporteur, dan een hele tijd niets, en dan de reclamemaker. Inmiddels weten we dat reclamemakers professionele verleiders zijn.

Met vernuftige verleidingskunsten voor de knakworst. Maar ook voor grote maatschappelijke zaken. We kennen de SIRE-campagnes de al bijna een halve eeuw belangeloos worden gemaakt. Je bent een rund als je met vuurwerk stunt. Handen af van onze hulpverleners. We kennen de campagnes voor de Nierstichting en Wakker Dier.

Maar het kan nog ambitieuzer. Europees anti-terreurco ö rdinator Gilles de Kerckhove wil reclamemensen inschakelen voor een tegenaanval tegen jihadisme. De Kerckhove wil een campagne waarin IS wordt neergezet als een bende door seks geobsedeerde verkrachters.

O lie op het heilige vuur natuurlijk. Daarbij bestaat die campagne al. Aan hun propaganda films te zien , beschikt het kalifaat over uitste kende reclamemakers. Sterk concept, goed geregisseerd en vernuftig over de wereld verspreid. Zonder wrede bedoelingen konden deze talenten maandag bij ons aan de slag.

Het is dus nog maar de vraag of onze creatieve breinen hier iets tegenover kunnen stellen. Want m et grote heren is het kwaad kersen eten. Staphorst, Vat icaan, Kremlin , Noord-Korea. H et overtuigen van overtuigers is een on begonnen zaak. De Oosters e vechtsport die een aanval niet frontaal probeert tegen te houden.

M aar de aanvaller juist door mee te bewegen uit balans brengt. Voor D e Ker c khove dus geen anti-videoclips maar meebewegen. Begrijpen dat jonge moslims zonder aansluiting en p erspectief gevoelig zijn voor de carrièrekansen bij IS.

Alleen wie in de huid kruipt van zijn tegenstander , vindt een opening in radicale verdedigingslinies. De aik idoka ziet een opening in de Koran , die dezelfde geboden predikt als de bijbel. I n de i slam die terrorisme verwerpt als een misdaad tegen de samenleving. D e aikid oka begrijpt ook dat de campagne niet van buiten af kan komen. Of met Kuzu en O zt ü rk van partij Denk. Met zijn oproep maakt D e Ker c khove reclamemakers het grootste compliment ooit.

Laten we hem en mevrouw Ammeraal nu niet teleurstellen. De reclamepolitie vraagt uw aandacht voor het volgende. Een paar promille op de honderdduizenden reclames die jaarlijks verschijnen. Reclamemakers benne dus best brave borsten. Zo niet, dan volgt een zaak. Je hebt hele kleine zaken. Zo kwam er een bejaard echtpaar van ver naar de zitting in Amstelveen.

Ze hadden er een dagje van gemaakt. Van hun laatste spaargeld was een splinternieuwe middenklasser aangeschaft. Omdat het hun laatste auto was, werd gekozen voor de luxe uitvoering met lederen bekleding. Bij levering bleek dat de dealer een beetje had overdreven. De lapjes leer op zitting en hoofdsteun waren met het blote oog nauwelijks waarneembaar. Hoe klein de zaak ook was, het recht zegevierde en de commissie wees de klacht toe.

Grote zaken met advocaten en wapengekletter zijn er ook. New York Pizza spande in de kroon met 42 klachten. In hun tv-commercial rijdt een crash test dummy op een pizzabrommer tegen de muur. De opluchting is groot als de pizza ongedeerd blijkt. Omdat het humoristisch uitgebeeld is, werden de klachten afgewezen. Flavor Vapes, de elektronische sigaret, was minder gelukkig met haar commercial waarin een moeder rook uitblaast boven een kinderwagen.

Waar rook is, is vuur dacht de RCC en verbood de reclame. Zaken worden nog groter als een hele groepering opduikt. Zo stond ooit de ganse garnalenindustrie op haar achterste pootjes vanwege een Gouden Gids commercial met een overspannen garnalenpelster. Momenteel regent het klachten over een Aviko spotje waarin een groep vrienden lacht om hun barbecue-ongelukje.

Hopelijk komt Aviko er met de Nederlandse Brandwondenstichting uit, anders vergaat ze het lachen wel in het RCC jaarverslag De allergrootste zaken worden inmiddels niet meer uitgevochten bij de RCC, maar op sociale media. Daar spelen tegenwoordig 17 miljoen reclamepolitieagenten voor eigen rechter. Het gaat er niet over een paar klachten, maar al snel over tienduizenden.

De klachtenprocedure bij dit mega-reclametribunaal duurt geen zes weken, maar zes uur. En de elektronische sigaret kan nog dezelfde dag op de elektrische stoel. Het leven van een marketeer en reclamemaker is er niet bepaald eenvoudiger op geworden.

De recessie is vruchtbare bodem gebleken voor talloze nieuwe ontwikkelingen met bijbehorend jargon. Het spotje of spreadje heeft plaatsgemaakt voor real-time marketing, purposeful business, contextual targeting, content driven testing, service design, engaging storytelling, agile scrum en niet te vergeten, de digitale colporteur.

Een begrippenexplosie waarmee Jan Kuitenbrouwer zeker vijf nieuwe delen Turbotaal vooruit kan. Maar als de nood het hoogst is, is de redding nabij. Want waar het allemaal ook naartoe gaat. Wat er ook van waar is. Wat de holy grail ook gaat worden, het is resultaat dat telt. Effectiviteit is van alle tijden.

En de Effie is onze Poolster die -ongeacht tijdsgeest en communicatietechniek- trouw de juiste koers blijft wijzen. Daarbij is de Effie dit jaar weer gebruiksvriendelijker geworden. Of beter gezegd, 4 Effiecoaches. Een planningscoach met cruciale data en voorbeeldplanningen. Een schrijfcoach met tips en hulplijn van winnaars uit vorige jaren. Een inzendcoach met praktisch aanwijzingen rond het uploaden en betalen. En last but not least, de podiumcoach met belangrijke aanwijzingen voor outfit, speech en pose op het felbegeerde Effiepodium.

Na het downloaden van de app uit de App Store of Google Play Store valt er acuut een last van de schouders. Niet dat de eisen die de jury aan een case stelt lager zijn. Niet dat je de case nu op een vrijdagmiddag wel even rond schrijft.

Niet dat er geen uitgebreide bewijsvoering meer nodig is om communicatie als drijvende kracht te isoleren. Nee, het winnen van een Effie wordt nooit een eitje. Maar met de Eppie coach voelt het leven weer even als in het introductiejaar Toen overzicht en geluk nog heel gewoon was. Reclame mag de wereld graag wat mooier voorstellen dan dat die is. Na het eten van Cruesli zit de kijker op een tropisch eiland.

Met Axe op je lijf heb je de dames voor het uitzoeken. En kort na het doorprikken van een Nespressocupje zit je op een dakterras met George Clooney.

Lifestylereclame is kauwgom voor de ogen. En haalt als een prettig Prozacje de scherpe kantjes van het leven. Maar lifestyle lijkt nu morsdood. De consument, die almaar mondiger wordt, voelt zich door bank, kerk en overheid genomen.

En zit niet meer op gladde reclamepraatjes te wachten. Cosmeticagiganten reutelen nog wat na met wetenschappelijk onderzoek onder 6 testpersonen.

Maar dat is eerder olie op het vuur. Het publiek prikt inmiddels overal doorheen en vertrouwt niemand meer. Het alternatief is een zoektocht naar het ware verhaal. Waar komt die koffie eigenlijk vandaan?

Krijgen die koffieboeren redelijk betaald? Waar consumenten vroeger producten kochten, en daarna merken, kiezen ze nu voor bedrijven. Of beter gezegd, de mensen achter deze bedrijven.

Pas als zij goed voelen, wordt er iets gekocht. Glitter en glamour heeft definitief plaats gemaakt voor echt, authentiek en maatschappelijk verantwoord. Ditzo gaf haar mediabudget al eerder aan kankeronderzoek. De Rabobank investeert in een aandeel in elkaar. De Gouden Loeki ging dit jaar dan ook niet naar Flappie van bol. En bij lezingen op scholen blijkt ook de jeugd niet meer warm of koud te worden van lifestyle.

Hip Helder Heineken en George Clooney leggen het daar tegenwoordig af tegen reclame die ergens over gaat. Reclame die nuttig is. De reclamemaker maakt net als de grijpgrage bankier en pastoor schoon schip.

Want de creatieve geest leent zich net zo makkelijk voor Cup-a-Soup als voor de blindengeleidehond. Het reclamebureau van Terre des Hommes ontwikkelde het lokmeisje Sweetie. En spoorde zo websekstoeristen op. G-Star profileert zich met een jeanscollectie waarin speciale garens zijn verwerkt, gemaakt van plastic afval uit de oceanen. Nog even, en op de maatschappelijke ladder schiet de reclamemaker de hersenchirurg voorbij. En dan druk ik me nog voorzichtig uit. In campagnes spelen we graag voor Moeder Theresa.

Een aandeel in elkaar, Voor iedereen, Kleur je Clubhuis. We doen graag wat terug voor de maatschappij. Zetten Community Service op ons LinkedIn profiel. We zijn immers social responsible. In het echte leven liggen de zaken net even anders. En draaien het nest waarin ze groot zijn geworden, vaak resoluut de rug toe.

Vanwege een nieuwe carrière. We gaan regisseren, fotograferen of dieren opzetten. En wie de schaapjes op het droge heeft, gaat vroeg met pensioen in Toscane.

Zwoegende thuisblijvers ontvangen dagelijks kekke kiekjes uit diverse belastingparadijzen. Sadistisch is niet het goede woord. Hoogverraad komt meer in de buurt. Punt is dat -terwijl meneer of mevrouw Arrivé de deckchair nog even naar de zon draait- het reclamevak in hoog tempo marginaliseert, verarmt en verpaupert.

Er moet gepitcht worden. Niet op klanten maar op projecten. Grote namen van talenten en bureaus verdwijnen. Wim Michels krijgt zijn Hallo Academie nog niet half gevuld. En als het lidmaatschap van brancheverenigingen als VEA en BVA -waarin Arrivé nog bestuurslid was- met 25 euro per maand verhoogd wordt, heb je de poppen aan het dansen. En barricades waar ze bij de UvA slechts van kunnen dromen.

Het is nog niet zolang geleden dat de elite zorg droeg voor haar maatschappij. Zo bouwde Philips woningen voor haar medewerkers. Een club met stadion. In de Verenigde Staten is het niet meer dan normaal je universiteit een leven lang te ondersteunen. Doneren, sponsoren, starters op weg helpen en les geven.

Alles om het systeem waaruit je bent groot gegroeid in stand te houden. De patient zucht diep en bromt? Hij had helemaal geen familie, helemaal nix,   dus moest hij op straat leven. Opeens kwamen er twee agenten aan: Meneer dit wordt   een bonnetje. Dus ze schrijven een bekeuring van 45 EUR. Effe later stond de man lachend bij een telefooncel,   hij belde zijn broer in marokko en zei: Als je hier op straat   poept krijg je gewoon papier om je kont te vegen     Oma had zin in seks en dacht: Tijdens deze logeerpartij was oma niet zo lekker geworden en was even langs de dokter geweest die haar een   aantal zetpillen had gegeven.

Thuis gekomen kwam ze tot de conclusie dat ze zelf  niet meer bij haar gaatje kon komen. Ze riep Jantje bij zich en vroeg of hij oma kon helpen met het plaatsen van  de zetpil. Ze legde Jantje eerst uit dat een vrouw twee portemonneetjes heeft en dat hij het pilletje in een van de   twee gaatjes moet stoppen. Waarop Jantje naar achteren loopt en heel onschuldig tegen oma zegt: Oma, moet ie in dat bruine portemonneetje of in die koffer waar die kale kip uit hangt?

Ze krijgen als opdracht thuis aan hun ouders te vragen een   verhaal te vertellen waar aan een moraal hangt. Wanneer ze terug in de klas komen, mogen ze dat verhaal vertellen. Op een dag hadden ze in de auto een mand eieren staan. Ze reden over een grote bobbel in de weg, waardoor de eieren braken'. Op een dag hadden ze wel twintig eitjes.

Ze verwachtten dus ook twintig kuikentjes. Ze verzorgden de eitjes heel goed, maar er zijn er maar vijftien van uitgekomen'. Dan vraagt de juf aan Ellen: Onze tante Annie woont in Amerika en is daar bij het leger.

Ze is piloot bij de luchtmacht en heeft mee gevochten in Irak. Op een dag werd haar vliegtuig geraakt en moest ze springen. Het enige dat ze bij had was een fles whisky, een machinegeweer en een zakmes. Terwijl ze aan haar parachute bengelde, dronk ze de fles whisky leeg, dan was ze die alvast kwijt. Toen ze beneden kwam, werd ze omsingeld door wel zeventig Irakezen.

Ze pakte haar machinegeweer en schoot er vijftig van neer, toen waren haar kogels op. Met haar zakmes kon ze er nog vijftien doden, toen brak het mes af. De vijf laatste heeft ze met haar blote handen gedood.

De juf kijkt Ellen ontdaan aan en vraagt na enige stilte: Wat is er op de TV? Toen is de ruzie begonnen Mijn vrouw gaf een tip voor wat ze wenste voor haar volgende verjaardag. Ik een rode en hij moet van 0 naar gaan in 3 seconden. Ik kocht voor haar een weegschaal. Mijn vrouw bekeek zich in de spiegel en was niet tevreden met wat ze daar zag.

Ik voel me verschrikkelijk, ik vind me oud, dik en lelijk. Ik heb het werkelijk nodig dat je me onmiddellijk een compliment maakt. Je zicht is uitstekend. Mijn vrouw en ik waren op een samenkomst van oud leerlingen van haar school. Een van de aanwezige mannen was compleet dronken en nam het ene glas na het andere. Ik vroeg mijn vrouw of ze hem kende. Zeker wel, zei ze zuchtend, wij zijn lang een koppel geweest en toen we uit elkaar gingen is hij begonnen   drinken en is nooit meer gestopt.

Wie had ooit gedacht dat hij dat nu nog aan het vieren zou zijn. In de supermarkt vroeg ik mijn vrouw of we een bak bier van 25 euro zouden bestellen. Enkele dagen geleden vroeg ik mijn vrouw waar we heen zouden gaan voor onze huwelijksverjaardag.

Ergens waar ik lang niet meer geweest ben, antwoordde ze. Ik stelde toen voor om naar de keuken te gaan. Om niets worden ze kwaad We gaan een week weg. Dit is een goede gelegenheid om te proberen promotie te maken, dus zou jij zo lief willen zijn om een   tas te pakken met voldoende kleding voor een week?

Leg je ook meteen even mijn hengel en visbox klaar? We gaan meteen vanuit kantoor, dus ik rijd dan snel even langs huis om alles op te halen. Oh, en vergeet niet mijn nieuwe blauwe zijden pyjama in te pakken. Aan het eind van de week komt haar man weer thuis. Een beetje moe maar verder ziet hij er goed uit. Zijn vrouw verwelkomt hem en vraagt: Maar waarom had je eigenlijk mijn   nieuwe blauwe zijden pyjama niet ingepakt?

Hij zit in je visbox De betrokken hoogleraar,die zelf surveilleerde, deelde de studenten mee dat ze te  laat waren en om die reden niet meer aan het examen konden deelnemen. De studenten probeerden de hoogleraar te vermurwen en voerden als  excuus aan, dat ze gevieren met de auto waren gekomen en dat deze een lekke band had gehad.

In dat geval, zo vond de hooggeleerde, verdienden de vier heren een  extra kans; een schriftelijk examen bij hem thuis, de week daarop, op hetzelfde tijdstip. Vanzelfsprekend was het viertal die dag stipt op tijd.. Elke student kreeg een aparte kamer toegewezen met een stoel en  tafel, waarop een gesloten omslag lag met de examenvragen. Hoe noemt men een intelligente vrouw? Wat is het gevaarlijkste deel van een auto?

De bestuurster    Waarom heeft God eerst de man geschapen en pas nadien de vrouw? Om hem de kans te geven even te genieten van het aards paradijs. Waarom hebben Japanners gemiddeld zo'n hoog IQ? Heb je ooit Japanse blondjes gezien.

Rij ik vandaag naar werk, en ja hoor Ik reed maar een kleine   15 km te hard, maar natuurlijk moest ik stoppen. Of meneer agent mijn rij- en kenteken bewijs even mocht zien.

Dat mocht, en terwijl hij deze bekeek   vroeg hij waar ik zo snel naartoe ging. Hoe doet u dat? Wie het kleine niet onteert, is een wit boordje niet weerd!? Wrijft den pater over uw bolleke , past dan op voor uw holleke! Loopt het misdienaarke raar, dan kwam meneer pastoor er in klaar! Heb je sperma op de rugge, dan was er bezoek van de bisschop van Brugge! Zwaait een bisschop met zijne mijter , kijk dan uit voor uwe schijter! Loert de pastoor vanachter?

Geeft de frater je een kaarsje, pas dan op veur je aarsje! Ze tekent een borst op het bord en vraagt aan de leerlingen wat dat is. Wim steekt zijn vingertje omhoog en zegt: Wim steekt opnieuw zijn vingertje op en zegt: Stomverbaasd kijken zij naar alles wat zij zien, en in het bijzonder naar twee blinkende zilveren muren die   regelmatig open - en dichtschuiven. Terwijl vader en zoon met open mond naar de zilveren muur stonden te kijken, komt een oude, dikke dame in   een rolstoel aangereden en drukt op een knopje.

De muur gaat open, en de dame rijdt met haar rolstoel in een klein kamertje waarna de muur zich weer sluit. Daarna beginnen zij in omgekeerde volgorde terug te branden. Uiteindelijk gaan de muren terug open en een prachtige, rondborstige blondine komt uit het kleine kamertje   te voorschijn. Waarop de vader, zonder zijn blik van het prachtige schepsel af te wenden, zachtjes tegen   zijn zoon fluistert: Plotseling verscheen   er een fee die zei: Ik ben door de PvdA naar jou toegestuurd om drie wensen voor jou te vervullen omdat   jij nu net in ons land bent aangekomen met je vrouw en je acht kinderen.

De man had plots een   prodent stralend gebit. Waar kan ik je verder mee verblijden? Zat hij plotseling in een mooie, dure Utrechtse villa voor de   open haard omringd door zijn familie. Met Nederlandse kleren, een Nederlands gezicht en een   Nederlandse naam. Daar stond Achmed maar nu met de naam Piet Jansen in zijn   jasje van de Wibra en geen cent op zak en ook de dure villa was foetsie.

Ook hij had weer een bek vol rotte tanden omdat hij de ziektekostenverzekering niet meer kon opbrengen. Waar zijn mijn mooie huis? De fee grijnsde heel gemeen en zei: Nou moet je het maar zelf uitzoeken. Op een geven moment wordt hij wakker en ruikt een heerlijke geur vanuit de keuken. Uiteindelijk krijgt hij zo'n trek in een plak cake dat hij besluit om toch maar zelf naar de keuken te gaan.

Met veel moeite weet hij al kruipend te keuken te bereiken. Met z'n laatste krachten probeert hij een plak cake van het aanrecht te pakken, maar op dat moment krijgt hij   een gigantische klap op z'n hoofd?.. Wat is jouw IQ? Dus begint Einstein te praten over kwantische natuurkunde, blackholes, singulariteit en ruimtetijd Na een tijdje komt er een ander naar hem toe en Einstein vraagt hem ook: Dus begint Einstein te praten over Internationaal recht, ethische conflicten met genetische manipulatie Iets later komt er weer iemand naar hem toe.

Dus begint Einstein te praten over de regering, de loonmatigingen, en benzine prijzen Nog iets later komt er weer iemand naar hem toe. Komt er daarna nog iemand naar hem toe. Daarop vraagt Einstein hem: Die beesten renden zelfs tijdens de mis door het godshuis.

De pastoor strooide gif, zette klemmen, liet een paar katten los, maar het hielp niets. Altijd liepen er wel weer muizen. Op een zondag, voordat hij met de preek zou beginnen, vroeg hij hulp van de    beminde gelovigen. Wie van hen had een oplossing tegen de muizenplaag. Een wat oudere vrouw stond op en zei: Hoe zo helpt dat dan?

Ik heb 11 kinderen, allemaal gedoopt en er komt er    geen een meer in de kerk. Op een gegeven moment vroeg ze mij: Bij de andere was ik altijd wakker..! Bertje komt een half uur te laat op school.

Wanneer de juffrouw aan Bertje vraagt waar hij vandaan komt zegt hij: De juffrouw geeft Bertje een draai rond zijn oren en zegt   dat hij naar de kamer van de directeur moet. Aan de directeur vertelt Bertje waarom hij eruit is gestuurd.

De directeur heeft genoeg gehoord en stuurt Bertje naar huis,   maar de directeur belt ondertussen wel met de moeder van Bertje. Wanneer Bertje thuis komt krijgt hij nog eens een paar draaien om zijn oren   en zijn moeder zegt dat hij naar zijn kamer moet gaan.

Bertje loopt in tranen de trap op, en boven aan de trap roept hij nog naar beneden: In de taxi op de luchthaven Schiphol vraagt de chauffeur waar de reis heen gaat. Zijn vrouw die wat doof is vraagt: Daar heb ik de slechtste wip van mijn leven gemaakt. Na een tijdje komt er iemand van de supermarkt naar haar toe en vraagt: Hij roept zijn trouwe Javaanse knecht Tjokro en zegt hem dat hij op het huis moet passen en dat hij hem   bij elk probleem dat zich voordoet moet bellen.

Na enkele dagen niets te hebben gehoord wordt de zakenman ongerust en belt zelf Tjokro op. Hoe kan dat nu? Maar hoe is dat mogelijk? Wij hebben vorige week pas haar 70ste verjaardag gevierd en zij was nog kerngezond!

Kun je mij dan niets positiefs vertellen, Tjokro? Hij zit in zijn cabine en zo te zien vermaakt hij zich prima. Achter hem rijdende agenten vinden het welletjes en besluiten om de man aan te houden. Luid zingend opent de boer zijn cabine en roept: Al snel klopt hij aan op de poorten van de hel. De duivel bekijkt hem eens en zegt: In jouw plaats zal ik een ander vrij moeten laten.

Je mag zelf kiezen wiens plaats je inneemt    En je kan kiezen uit drie deuren. De duivel opent de eerste deur. In de ruimte achter de deur is Adolf Hitler bezig rotsen stuk te hakken. Hij moet een grafsteen hakken voor elke jood die hij de dood ingejaagd  heeft. De duivel opent de deur naar een tweede ruimte    waar de Ayatollah Khomeini bezig is met schrijven. Voor elke dode die hij op zijn geweten heeft,    moet hij van de duivel voor straf de bijbel eenmaal met de hand  overschrijven.

De duivel opent de derde deur. Achter de deur is een kamer waar Bill Clinton op zijn rug ligt. Zijn benen ver uit elkaar gespreid. Tussen zijn benen zit Monica Lewinsky    en ze is bezig met haar favoriete mondelinge specialisatie. Monica, je kunt gaan!!! Toen ging ik met een biljetje van 5 gulden naar de buurtwinkel Tegenwoordig is dat niet meer mogelijk met al die bewakingscamera's!!! Moe van het huishouden???

Op een avond, komt Louise thuis van haar werk  en vind haar kinderen gewassen,  de was in de wasmachine  alsook andere was in de droogkas.

Het avondmaal staat op het fornuis en de tafel is gedekt. Ze was erg verrast! De reden hiervoor was dat Richard een artikel had gelezen  waarin stond dat vrouwen die full-time werken  en ook nog al het huishouden moeten doen,  's avonds veel te moe waren om nog te vrijen.

De volgende dag op haar werk, vertelde ze alles aan haar collega's: Het eten was heerlijk en daarna deed Richard zelfs nog de afwas! Ook hielp hij de kinderen met hun huiswerk,   vouwde de kleren en heeft zelfs opgeruimd.

Richard was veeeeeel te moe Halverwege de mis leunt de vrouw naar haar man en zegt: Wat moet ik nu doen? Als we thuis zijn zal ik een nieuw batterijtje in je  gehoorapparaat steken.

Wat een mooie kinderen. Ze zijn geen tweeling. De ene is 7 en de andere bijna Ben je blind of zo? Waarom denk je dat? Maar ik kon me niet voorstellen dat iemand jou 2 keer geneukt zou hebben.? De apotheker vraagt de bediende: Ik kon de hoest siroop niet vinden,daarom gaf ik hem een volledige fles  laxeermiddel. Hij durft niet meer hoesten'    Boerin zoekt knecht!

Een jongeman zocht werk en kwam bij een boerderij waar alleen een boerin woonde. De boerin zei, , ja , maar dan moet je eerst een proef afleggen. Ik ga in de kruiwagen liggen en dan moet je me het hele erf rond rijden De knecht zei OK en begon aan de klus. Doodmoe kwam hij weer terug en vroeg: Dat kan ik nu nog niet zeggen, je heb nog een opdracht. En dat is, vroeg de knecht. Ik ga nu in mijn "blootje" in de kruiwagen liggen en je moet dat stuk nog een keer kruien.

OK zei de knecht en begon te kruien Doodmoe kwam hij weer op die plek en zei: Maar waarom dan niet vroeg de knecht.

Omdat je het werk niet ziet liggen!!! Nadat ze goede sex hadden gehad Iets wat zij heel graag deed Hij draaide zich om en vroeg haar heel lief: Een Hagenees woont naast een Marokkaan en hun tuinen grenzen aan elkaar. De twee hebben altijd een goede verstandhouding gehad tot een treurig incident die relatie vertroebeld heeft. De Hagenees had een kip die elke ochtend een ei legde en hem telkens een kakelvers ontbijt bezorgde. Op een mooie ochtend ziet hij zijn kip op het land van de buurman.

Ze legt haar ei en de Marokkaan raapt het op. De Hagenees stapt op zijn buur af en vraagt het ei terug. Die weigert omdat de kip het ei op zijn land gelegd heeft en alles op zijn land is dan ook van hem. Kijk, zegt hij, bij ons in Den-Haag, als we een onoplosbaar geschil hebben, gebruiken we de methode van de harde kloten Het is heel simpel: Dan schopt je mij in mijn kloten en kijkt hoelang het duurt voor ik weer sta.

Degene die het snelst staat, heeft gewonnen. De Marokkaan gaat akkoord. De Hagenees neemt een ferme aanloop en schopt de Marokkaan kei-en keihard in zijn ballen. Die valt huilend naar zijn kruis grijpend op de grond. De tranen lopen over zijn wangen, hij kan nauwelijks ademhalen. Hij rolt over de grond en heeft geen gevoel meer in zijn klokkenspel. Het duurt meer dan 30 minuten voor hij kan opstaan. Als hij dan wankelend op zijn benen staat, zegt hij: Je mag het ei houden.

Op een avond komt hij  thuis en zucht tegen z'n vrouw: Man en vrouw praten het uit en samen besluiten ze dat als het weer gebeurt, de man zich voor deze   wonderlijke afwijking zal laten behandelen. Alles gaat goed tot de man na twee weken plotseling midden   op de dag thuiskomt. Zijn vrouw schrikt en begrijpt dat er iets ernstig mis is en ze vraagt: Naast haar zit een keurig mannetje. Groot is dan ook de verbazing van die mevrouw om te zien hoe de man,   nadat hij een luide "hatsjie!

Mevrouw Jansen denkt dat ze"hallucineert", zo'n keurig mannetje! Maar even later niest de man weer, haalt opnieuw z'n jongeheer uit de broek om die af te vegen. Mevrouw Jansen wrijft zich in de ogen. Wanneer de man een derde keer niest, en z'n penis weer heeft afgeveegd, kan ze haar verontwaardiging niet meer   bedwingen. Dat is nu drie keer dat u niest, uw penis uit je   broek haalt om hem af te vegen. Wat voor pervers persoon bent u eigenlijk?


blote tieten sex dikke neger piemel

Het lijkt erop alsof ze staan te wachten op iets dat komen gaat. Ze kijken hem strak aan als hij voorbij loopt. Ze zien er onguur uit, van die types die je 's nachts niet zou willen tegenkomen in een donker steegje, types die je een ongemakkelijk gevoel geven zonder dat je weet waarom. Hij besluit verder geen aandacht aan te besteden aan de twee mannen en bij de derde deur aan de rechterkant houdt hij stil.

Voordat hij op de deur klopt, schraapt hij zijn keel, alsof hij twijfelt. Achter de deur hoort hij gestommel, dat hij niet kan thuisbrengen en dat meteen stopt na zijn kloppen. Besluiteloos staat voor de dichte deur. Het is stil geworden in de kamer achter de deur.

Na een paar minuten klopt hij nogmaals op de deur. Drie harde, nu ongeduldige kloppen. De deur zwaait onmiddellijk open. Perla kijkt hem aan. Haar blonde haren, die normaal gesproken keurig netjes in eens staartje zijn gebonden, zitten wild om haar hoofd. Haar ogen zijn bloed doorlopen, haar mascara is uitgelopen en ze heeft krassen en blauwe plekken op haar gezicht. Verbaasd kijkt hij haar aan: Maar voordat hij is uitgesproken, legt ze haar vinger op zijn mond en trekt hem de kamer binnen.

Er zal geen woord worden gesproken zoveel is duidelijk. Dat hoeft ook niet. Daar zijn ze hier niet voor. Ze leidt hem naar het bed en laat hem zitten. Ze laat haar badjas van zich afglijden en hij kijkt naar haar naakte lichaam, dat vol met striemen en schrammen zit.

Blijf jij maar even op het bed zitten en vermaak jezelf', zegt Pernelia van Puffelen. Heupwiegend loopt ze naar de badkamer en doet de deur achter zich dicht. Simon McLear kijkt haar na en blijft alleen achter in de kamer. Wat nu te doen? Ook zijn kleren uittrekken?

Misschien verwacht ze dat wel, of juist niet. Ze scheen er niet moeilijk over te doen haar eigen naaktheid aan hem te tonen.

Hij neemt een besluit en ontdoet zich snel van zijn kleren, die hij op de stoel legt. In de spiegel bekijkt hij zijn naakte lichaam.

En zoals iedere man die voor de spiegel staat, maakt hij het bodybuildersgebaar: Hij bekijkt zijn buik, die door al het bier misschien iets dikker is geworden, maar er nog best mee doorkan. Hij knijpt in zijn billen die hij te slap vindt, maar die de meeste vrouwen luid bejubelen. En natuurlijk zijn piemel die verfomfaaid uit zijn onderbroek is gekomen. Daar moet wat aan gedaan worden. Hij frummelt er wat aan totdat het weer fatsoenlijk aangezicht is.

Naakt gaat hij op het bed zitten in afwachting van Pernelia van Puffelen. Lees hier het volgende hoofdstuk Is het je weleens opgevallen dat er een tweedeling in Nederland bestaat? En dan heb ik het niet over de onvermijdelijke scheiding der geesten tussen man en vrouw.

Of die tussen arm en rijk. Of tussen links en rechts. Tussen autochtoon en allochtoon. Tussen asielhebbenden en asielzoekenden.

Tussen blank en zwart. Tussen ongeloof en Islamiet. Tussen jong en oud. Nee, ik heb het ook niet over seks. Hoe iedereen het doet - voorlangs, achterlangs, onderdoor, bovenop, alleen of met de hele gemeenschap, met of zonder hulpstukken, met of zonder voorbehoedsmiddelen, veel of weinig glijmiddel, betaald of onbetaald, snel en vlug of uren durend, twee keer per week of driemaal daags - interesseert me geen hol, geen reet, geen biet, geen laars. Dat moet iedereen maar voor zichzelf weten.

Val mij er niet mee lastig. Ik heb  het over de toiletrol. Is het je weleens opgevallen dat er mensen zijn die de rol voorlangs ophangen en mensen die dat achterlangs doen.

Dat mensen die hem voorlangs ophangen hem altijd voorlangs ophangen. Net zoals mensen die dat achterlangs doen dat altijd achterlangs. Er is daarbij geen bewezen verband met seksuele voorkeuren Dat gevoel dat je krijgt als je wakker wordt en de krant virtueel openslaat.

Dat het nieuws allang geen nieuws meer is. Dat er weer doden zijn gevallen in een of ander klotelandje. Dat er weer 'nee' is gestemd in een of ander suf referendumpje. Dat Donald Trump weer racistische en seksistische opmerkingen heeft gemaakt tegen al die lieve negertjes, Mexicaantjes en vrouwtjes.

Dat Erdogan zo langzamerhand de helft van alle Turkse mensjes in de gevangenis heeft gegooid. Dat Poetin heel coöperatief niet gaat meewerken aan dat MH17 onderzoekje. Dat Geert Wilders steeds minder, minder, minder haartjes heeft.

Dat je eens met je ogen knippert en in je arm knijpt om te voelen of je wel echt wakker bent Dat gevoel dat je krijgt als je leest dat twee transgenders een kind hebben gekregen. Dat je je onwillekeurig toch afvraagt hoe dat mogelijk is. Dat je wist dat ze piemels en vagina's kunnen namaken. Dat die neo-penis en neo-vagina heten. Dat seks ook mogelijk is met van die neo-dingen. Dat je er mee kunt plassen. Dat je niet wist dat zaadlozingen, eisprongen en bevruchtingen ook mogelijk waren.

Dat je maar eens verder leest. Dat je er achter komt dat ze de operatie niet hebben gehad. Dat mama een man is en papa een vrouw. Dat 'is' 'was' moet zijn. Dat mama haar piemel in papa heeft gestoken. Dat papa niet negen maanden een bierbuik had, maar zwanger was.

Dat mama de baby straks staand moet leren plassen en afschudden. Lees hier het originele bericht Pernelia van Puffelen ligt op bed, naakt tot op het bot. Haar benen heeft ze gesloten alsof ze nog iets te verbergen heeft.. Haar handen zijn geboeid, haar voeten geketend, haar keel nauw omsloten door twee klamme handen.

Niet letterlijk, maar wel figuurlijk. Zo voelt ze zich, gevangen in een kooi, in een hotelkamer waar ze niet wil zijn, zeker niet naakt. In afwachting van wat komen gaat.

En wat komen gaat, gaat komen. Dat is wel zeker. Ze weet dat het fout is wat ze gaat doen, dat het tegen alles ingaat waar ze in gelooft, waar ze voor staat. Met kinderen moet je niet sollen, dat weet ze best. Maar ze kan niet anders. Ze heeft geen keus. Daar is ze zich maar al te goed van bewust.

Eigenlijk wil ze helemaal geen kinderen. Die kunnen haar gestolen worden. Ze vindt het maar schreeuwlelijkerds, die baby's, die maar al te vaak op hun ouders lijken. Dat had ze al als klein Turks meisje toen na haar een batterij aan broertjes werd geboren. Die brachten haar niet veel goeds, want jongetjes waren belangrijker dan meisjes.

Dat maakte haar vader maar al te goed duidelijk. Zelfs toen haar nieuw verworven Nederlandse vriendinnen zwanger werden en later hun kinderwagens voortduwden, eerst met hun man naast zich en daarna moederziel alleen, kwamen er geen kindergevoelens naar boven. Haar eierstokken roffelden nooit en te nimmer. Haar vriendinnen waren überhaupt al geen voorbeeld dat ze zou moeten volgen, vond ze.

Eén vriendin vertelde op een dag doodleuk aan haar man dat ze stopte met de pil. Haar man, Joris Goedbloed van beroep, wilde geen kinderen, maar een leven zonder seks was ook geen optie voor hem. Binnen een maand waren ze dronken, zwanger en daarna weer dronken van geluk. Binnen het jaar na de geboorte waren ze gescheiden. Alsof het niets was, alsof de kinderen die ze gemaakt hadden er niet toe deden.

Niet veel later daarna, een andere vriendin. Ook zij stopte met de pil. Kortom, een kind later werd een scheiding later. Ook weer binnen het jaar. Alsof de duvel er mee speelde. Maar voor Pernelia van Puffelen ligt het babyzaakje anders.

Zij wil geen kinderen, maar moet een kind krijgen. Zo simpel is het. Dat is de opdracht. Terugkeren is geen optie. Wat moet ze daar? Ze zou haar leven niet zeker zijn. Haar vader en haar broers in de Anatolische binnenlanden zouden haar opzoeken en hun Turkse wraak zou zoet zijn, mierzoet als Turks Fruit. Want schande had ze gebracht over haar familie en die schande moest worden uitgewist.

Direct na de operatie had ze Kees van Kippensloten opgezocht. Ze kreeg een telefoontje vanuit de operatiekamer dat de operatie geslaagd was en dat hij op de uitslaapkamer lag.

Daar lag hij, rustig ademhalend, alsof hij zijn roes aan het uitslapen was. Ze kon de verleiding niet weerstaan om het laken op te tillen en tussen zijn benen te kijken. Veel zag ze niet omdat het hele zaakje zorgvuldig was verbonden. Een week later hadden ze het gesprek, het gesprek dat na verloop van tijd in iedere relatie voorkomt: Het was heel anders gelopen dan ze had gedacht.

Een week lang had hij gesmeekt, gejammerd, op zijn knieën gelegen om haar terug te krijgen. Maar ze had voet bij stuk gehouden en gezegd dat ze een scheiding wilde, dat ze niet meer verder wilde, niet meer verder kon.

Het was de waarheid. Zo voelde ze het. Ze kon niet meer, ze wilde niet meer. Kees van Kippensloten was haar teveel geworden, met zijn gekke fratsen, met zijn wispelturige buien. Hij had haar uitgeput. Ze wilde alleen maar rust, een gewoon leven. Maar na een week begon ze toch weer te twijfelen. Ze besloot het gesprek met hem aan te gaan en te kijken of ze toch nog een kans hadden. Kees van Kippensloten had haar ijskoud aangekeken en gezegd: En die scheiding gaat er nooit komen, dan kun je vergeten.

En als je toch doorzet, dan zorg ik er voor dat ze te weten komen wie je echt bent. Jij en ik weten allebei wat er dan gebeurt. Dan is het een enkeltje Istanboel. En daar staan Ali Baba en zijn veertig rovers je op te wachten. Verbijsterd en verlamd had ze hem aangekeken. Dit was de Kees van Kippensloten waar ze zo bang voor was, dominant en manipulatief. Een donkere, duistere kant die bijna niemand te zien kreeg, maar die zij maar al te goed kende. En hij had gelijk. Ze waren nog geen vier jaar getrouwd, dus ze had helemaal geen verblijfsvergunning.

Bovendien was haar identiteit vals. Dat had Kees van Kippensloten geregeld nadat hij haar had opgepikt uit de hotelbar op de bovenste verdieping van het Marmara Taksim hotel. Snikkend had ze haar verhaal gedaan op zijn hotelkamer. Hij had alles voor haar geregeld: Zo'n man is Kees van Kippensloten. Die ritselt dat gewoon. Hij kende een mannetje bij de Naturalisatie- en Immigratiedienst in Rijswijk die hem iets verschuldigd was en binnen een week was het geregeld.

Artemis Arzu werd Pernelia van Puffelen. Ze leerde binnen twee maanden accentloos Nederlands, ze verzonnen een mooi verhaal en hoppa, ze was geïntegreerd. En nu ligt ze hier op bed, te wachten totdat er op de deur wordt geklopt. Dan zal hij binnenkomen en haar bevruchten. Ze vindt hem wel aardig, daar ligt het niet aan. Een gewone man, een dertien-uit-een-dozijn man. Een echte Nederlander ook. Die pikte ze er altijd meteen uit in de hotelbar in Istanbul waar ze toen iedere avond kwam.

Nederlanders, Duitsers en Engelsen, je haalde ze er zo uit. Aan hun manier van kleden, van bewegen, het onbeholpene, het boersige ook. Dat zegt ie tenminste. Hij werkt aan een boek, al jaren. Maar ze heeft nog nooit iets van hem gelezen. Hij heeft nog nooit iets gepubliceerd. Eigenlijk gelooft ze niet dat dat boek ooit af zal komen, dat hij ooit iets zal publiceren.

Boekverslagen 23 Dit Boekverslag. Ik kom van een andere school en daar hebben we voor nederlands nooit boeken moeten lezen. Mening over het lezen van fictie: Ik vind het lezen van fictie meestal wel leuk. Als het een leuk boek is of een spannend boek kan ik me helemaal ontspannen.

Ik vind niet alle soorten fictie leuk. Mijn voorkeur gaat uit naar spannende boeken, romantische boeken en grappige boeken. Ook vind ik de meeste boeken van Simone van der Vlught helemaal te gek. Waarom en hoe heb ik dit boek gekozen? Ik had dit boek al eens gelezen, en het sprak me erg aan. Het is een erg actueel onderwerp en ik vind het een erg mooi boek om te lezen. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal wat me heel erg aanspreekt. Ik denk dat het een erg mooi boek is om te lezen.

Het is volgens mij een erg heftig verhaal. Omdat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal denk ik dat het me erg aan zal spreken. Door dit boek krijg je denk ik een beeld van hoe loverboys zijn en wat er met je kan gebeuren als je er mee te maken krijgt. Wauw wat een mooi en heftig boek zeg! Ik heb het echt in een ruk uitgelezen. Als je eenmaal begint met lezen kun je niet meer stoppen. Echt super mooi geschreven. Kelly is ook 15 jaar, heeft rood haar en heeft heel veel lef, ze durft zelfs meer dan ze zelf denkt.

Op een dag als Lisa en Kelly samen op het schoolplein zitten te kletsen, komt Fatiha eraan. Fatiha is een stoer en brutaal meisjes, dat het niet zo heeft op regels. Ze nodigt de meisjes uit om met haar de stad in te gaan, om daar het een en ander te stelen. Lisa wil eigenlijk niet mee en Kelly stemt maar in omdat ze ook stoer wil overkomen.

Na flink gezeur van Kelly en Fatiha, gaat Lisa ook maar mee. Als Fatiha en een vriendin, nadat ze zelf een flesje nagellak hebben gestolen, Kelly uitdagen om iets te stelen, wil Lisa bewijzen dat ze ook wel lef heeft en voor ze het weet zegt ze dat zij wel iets pikt. Als ze eenmaal met 2 blouses de winkel uit komt vinden Kelly en Fatiha haar ontzettend stoer. Ze besluiten wat te gaan eten in café Proost en daar stelt Fatiha een jongen aan hen voor, die zegt dat hij een vriend van Fatiha is en zich voorstelt als Mo.

De volgende dag zitten Lisa en Kelly weer op het schoolplein voor de school als Fatiha eraan komt met de mededeling dat Mo verderop op Lisa staat te wachten. Lisa is nieuwsgierig en loopt naar het hek. Al snel stelt Mo voor, na schooltijd iets te gaan drinken, waarmee Lisa zenuwachtig instemt.

Na schooltijd staat Mo haar op te wachten en ze gaan samen naar het café. Eenmaal in het café wordt Lisa bedolven door complimentjes en gevlei van Mo en al haar twijfels verdwijnen, ze valt als een blok voor hem en kan maar niet geloven dat zo’n stoere, oudere jongen, haar leuk vindt.

Na een paar afspraakjes krijgen ze al snel verkering. Lisa krijgt geweldige cadeaus van hem en ze krijgt zelfs een mobieltje zodat hij haar altijd kan bereiken. Ook Lisa’s moeder merkt dat Lisa verandert, ze is ineens de hele dag vrolijk en om de minuut gaat de telefoon.

Lisa vertelt trots dat ze een vriendje heeft en dat ze daarom zo opgewekt is. Haar moeder daar in tegen, is daar helemaal niet zo blij mee, want ze vindt dat Lisa daar nog veel te jong voor is. Lisa trekt zich daar niets van aan, want ze is smoorverliefd op hem en dat zou haar alleenstaande moeder toch niet begrijpen. Een paar dagen later gaan Lisa en Kelly samen met Mo en zijn vriend Ramon, die Kelly wel ziet zitten, naar discotheek Lolita. Vanuit het niets komen er drie jongens om Lisa en Kelly heen staan, die aan hun kont en hun borsten beginnen te zitten.

Lisa kijkt in paniek door de ruimte opzoek naar Mo.

Geile knul neuken op de dansvloer


Mijn moeder woont in Italie en als we daar zijn probeert zij onze dochter, Leine 2,5 wat Italiaans bij te brengen. Ik ga woordjes hakken. Zoon is heel erg met letters bezig. Zoon blijkbaar wat moeite met de sp-medeklinkers vooraan het woord: Nino, zoonlief van zes, is net begonnen aan zijn ontbijt: Krijgen moeders ook vadervlekken? Maar ik eet toch uien? Nav mijn opmerking tegen 6-jarige dat een fricandel speciaal ongezond is. Ik ben met Jort 8 jaar bij Corpus geweest. Dochter 6 discussieert mee en zegt fel: Er zijn er ook die stemmen op Ajax.

Ik hoorde gesprek dochter 6: Hier kwamen buurtkids met eieren langs de deur. Ze wisten niet van welk beest, ze kwamen gewoon uit de winkel zeiden ze. Deze is van lang geleden, Jasmijn 2.

Achter op fiets zittende peuter ziet brede, blote, behaarde, donkere, voorover gebukte stratenmaker en zegt knoeperthard: Stratenmaker kijkt op en peuter zegt: Moeder fietst heel hard door met rood hoofd stratenmakerlachtegelukkig.

Hangt lief om mijn nek en vraagt of ze een kindermaandverbandje mag. Pfff, kleuters van tegenwoordig. Dochterlief valt nog voordat de turnles begint. Vraagt ze heel zielig aan me of ze nog wel bruine ogen heeft. Vanuit bed hoor ik luid gezang: Papa moet morgen werken en toen zei Renske 3 jaar: Mijn nichtje Sanne ging pas weer voor het eerst sinds lange tijd oppassen bij 2 oppaskindjes. Olivier 4  aaide haar bij het naar bed brengen over haar wang en zei: Ik heb het met baszegt over oma die naar de hemel gaat en een ster wordt.

Oh mama, bij Mario heb je ook sterren, en een eindbaas.. Zeg, mama moet eigenlijk naar de winkel met de auto — Moeten we dan mee? Mama, zit ik in de midder? Ja kind, jij zit in het midden. Dochter 6 draait luidzingend biologische gehaktballen.

Een oude of jonge? Ach laat ook maar is allebei zielig. Wat een goed opgevoed kind: Luc 5 speelt met de Wii, en het gaat helemaal de mist in… wat roept hij? Heeft ie vast van zijn moeder, haha. Het joch was verkleed als Arabier. Neefje Joep, 3 a 4 jaar oud: Is met zijn moeder in de Hema en vraagt waar al die mensen nou zijn?

En hij begint alle dode mensen op te sommen die hij kent. Het duurde even voordat het kwartje viel dat hij in de veronderstelling was dat ie in de hemel verkeerde. Met een boos gezicht: Dochter 5 jr in regenpak: Ik ben helemaal ingepakt!

G 3 jr vanochtend: C ziet wat moois langs de A Volgens bijna 7-jarige kan een ooievaar echt geen babies vervoeren want die eet ze onderweg op. Daar heb je betere vogels voor. Jasmijn 6 nou je ziet er wel ouder uit, maar dat komt omdat je zo dik bent nooitietsverbloemen.

Jawel hoor, volgens de leidster van de B. Ken je van velthuijzen en van velzen? Daar is mijn mama op…. Te dunne dochter van bijna 7 tijdens het eten; Waarom moet ik dikker worden?

Ik kan mezelf toch dikker maken? Even uitgelegd dat dit anders zit. Ik heb een kleinigheid voor je in de tas zegt oma tegen Jonas. Pap, ik heb de oplossing, ik ga een hok van hout om je heen timmeren, dan kun je niet meer gestoord worden. Minne 5 jaar, en Luna 3 jaar. Nee, want die zijn allang gestorven! Madelief 2 jengelt aanhoudend om bij me op schoot te mogen.

Hugo 4 tegen zijn zusje: Heb heel hard gelachen toen de hond van mijn oom en tante ziek was.. En ze wilden hem in de tuin begraven maar toen opeens ging het beter met hem. Hij begon zelfs kuilen in de tuin te graven.

Zegt neefje van Bas toen 5 had iets stouts gedaan en wou het niet zeggen. Jamie 6 was op een hete dag aan het fietsen met haar ouders. Door de warmte had ze zweethandjes. Spin uit de kamer van mijn dochtertje gezet.

Kom meisjes, we gaan even opruimen. India 9 Kijkend naar de reclame over schooneveld hoortoestellen zegt India in ene: Lotte zit op de wc met de deur op een kiertje. India 9 had ruzie met haar vriendinnetje vanmiddag over het opruimen van de troep die zij gemaakt hadden. Ze schreeuwden heel erg tegen elkaar. Dan blijf ik tellen…. Ik tegen mijn zoon: We gingen gisteren naar de supermarkt. Er zat iemand te bedelen aan de ingang. Bente 5 terwijl ze voor die man stond: Wij willen ook geld, maar wij doen dàt toch niet!!!!

Isabella 2jr draagt een horloge. Ik vraag haar hoe laat het is en ze antwoordt: Toen hij vorige week wakker werd was zijn reactie: Ytsen 4 We zijn met de kinderen in Aquazoo. Het afgelopen WK voetbal heeft de nodige indruk gemaakt, want als ze een oranje karper zien zwemmen, roept Ytsen: Kijk, een Nederlandse vis! Ze wil vanavond niet gaan slapen: Nadat mama dochterlief verteld heeft dat dit op internet komt te staan krijgt mama de volgende reactie van dochterlief: Mijn dochter toen 3 ging op een avond tijdens het badderen op de rand van het bad staan.

Toen ik vroeg waarom ze op de rand ging staan zei ze dat ze in de spiegel wou kijken, ik vroeg waarom ze dan in de spiegel wou kijken , zei ze heel stellig: Hij moet het nu nog van ons horen………. Max kijkt voor zich uit en zegt ineens: Mama, eigenlijk ben jij niet de baas hè. Eigenlijk is God de baas, van Nederland. Maar ook van Spanje hè!

Vannacht werd Luc wakker om Hij moest naar de wc. Ik heb hem daarna teruggebracht naar bed, en daar pakte hij zijn dino-boek vast om mee te gaan slapen. Toen ik hem vroeg waarom, zei hij slaapdronken hetvolgende: Want als ik hem kwijt raak, dan heb ik hem mooi vast! Na openen Playmobil doos zegt kind, jammer dat hij nog niet in elkaar zit. Ik zeg tegen zoon 5 dat ik niet vooruit te branden ben. En hoe oud ben jij? Check de Dyson V6 Matress! Hier moet je op letten Peuter Eerste kinderkussen kopen?

Hier moet je op letten! Peuter wil niet eten; gebruik onze strippenkaart Peuter leren delen: Dat doe je zo! Escape room kinderfeestje thuis, dé tips! Puber Opvoeding Beste bedtijden voor kinderen én volwassenen Planbord voor kinderen; de verschillen op een rijtje Niet kunnen slapen; hoe kan je je kinderen helpen?

Overhangende oogleden Wimperlifting; wat is dat en hoe gaat dat? Gezondheid Ontzuren met thee Natuurlijke zonnebrand: HPV vaccinatie; wel of niet geven? Squitos anti-mug stickers review Sporten Wonen-cadeau Oude fabriekslampen Tuin Groene aanslag verwijderen Gadgets Creativiteit Financiën Consuminderen; hoe pak je dit aan?

Koken met Slow Cooker Chili con carne uit de slowcooker De lekkerste hachee maken in slowcooker Spareribs marinade voor slowcooker recept Heerlijk erwtensoep recept in de slowcooker Risotto met chorizo, champignons een uitje en een erwtje Risotto met pompoen en spek, slow cooker recept Cinnamon rolls slowcooker recept Recepten Traktaties met kinderen Kookboeken Foodboxen Reizen Binnenland Safari Resort Beekse Bergen; slapen tussen de wilde dieren! Leukste kindvriendelijke vakantieparken in Nederland Overzicht alle dierentuinen in Nederland per provincie Leuke uitstapjes: Home Kinderpraat, hilarische uitspraken van kinderen.

Kinderpraat, hilarische uitspraken van kinderen. Kinderpraat om even lekker van te genieten! Zoon 10 zegt tegen papa in Walibi: Papa, wil je mij VRIJgezellen in die achtbaan? Mijn dochter kijkt me met grote ogen aan en vraagt: Je hebt je haar met de knijptang gedaan! Lieve 7 jaar vindt de typemachine van mijn opa: Buiten in de wind Mama, laat me niet los. Anders wind ik weg. Zoon van 3 jr: Althans dat zegt ze. Mijn aversie tegen Dora neemt opeens behoorlijk af Vanmiddag met B woordjes zitten lezen; de k, de i, de p… op mijn vraag welk woord dat dus is zegt hij: Haha, zoon roept in microfoon van zijn kassa: Peuter stelde mij voor aan iemand: Kijk mama, het is vandaag 8 uur!

Als er geen monsters bestaan, waarom bestaat er dan een woord voor? Jasmijn 6 nou je ziet er wel ouder uit, maar dat komt omdat je zo dik bent nooitietsverbloemen mama bestaan dinoos, vraagt Quinty 8 jaar. Minne 5 jaar, en Luna 3 jaar Sterre 3,5 jr: Ik kan best klokkijken maar hij verandert steeds.

Mama, als dit de kop van de tafel is, is de andere kant de kont van de tafel India 9 had ruzie met haar vriendinnetje vanmiddag over het opruimen van de troep die zij gemaakt hadden.

Hij moet het nu nog van ons horen……… Max kijkt voor zich uit en zegt ineens: Als ik later groot ben, lust ik ook bier.

Dan kan ik bloemen bij je neerleggen Dochterlief bijna 3 komt naar beneden en meldt dat het slapen klaar is… Robin 3: Laat jij je baby alleen thuis als je even weg moet? Danielle van de Vlag. Dat het vaak een geplan en een gerace is met kinderen is ons moeders niet onbekend.

Even naar de supermarkt met meerdere kinderen is De 5 best gelezen blogs van het afgelopen jaar op een rijtje Joyce van de Pas. Als er één schaap over de dam is, dan Puberteit jongens; de ochtendstress vanuit een puber bekeken Mamsatwork. Met een harde klap valt de voordeur in het slot. Hij kon zijn sleutels niet vinden. Ontzuren met Alka Thee, werkt dat nu echt of is het een fabeltje? Het helpt de spijsvertering, laat je tot rust komen en is perfect voor een pauze-momentje.

Buiten dat is thee ook lekker, De afgelopen weken stonden weer op zijn kop, maar waren wel heel gezellig. Afgelopen donderdag nog ging ik samen met Frank en de kids Werken met asielzoekers en vriendschappen voor het leven opbouwen Jacqueline Brouwers. Ik oordeel op je kwalificaties, hoe je persoonlijk op mij over komt en of je jouw werk daadwerkelijk goed uitvoert.

Het feit dat jij hier oproept komt voort uit een emotie. Iedereen heeft gelijke kansen in Nederland. Of, beter gezegd, vrouwen en allochtonen hebben iets betere kansen i. Door een glitch in de natuur zijn het op aarde vaak de vrouwelijke wezens uitzondering geloof ik een zeepaardje en wat spinnen?

Dit is genetisch vastgelegd alhoewel de genderpolitics hard op weg zijn om biologie kalt te stellen en daardoor onherroepelijk. Arnie heeft ooit een poging gedaan, maar dit leidde niet tot aanzienlijke veranderingen in de wereld. Hierbij komt ook de biologische programmering die er toe leidt dat vrouwen vaker kiezen voor het gezin dan een man dat zou doen.

Er wordt hard gevochten tegen biologische waarheden door verschillende groeperingen, maar daar trek ik toch echt een hele dikke grens wat mijn geduld aan gaat. We hebben vele vrouwen op hoge posities aan de macht in Europa. Sexisme jegens vrouwen wordt op grote schaal afgestraft, ongeacht het feit dat sexisme aan beide kanten van het spectrum speelt wij mannen vinden dat overigens niet erg hoor, wij kijken ook naar billen.

Een recent voorbeeld is bijv: Wynona Earp serie op Netflix. Het puur hebben over iemands 'nice ass' zou jegens vrouwen onacceptabel zijn, maar blijkbaar kan dit tegen mannen wel gewoon nog.

We hadden bijna een vrouwelijke president van Amerika. Het mocht uiteindelijk niet gebeuren, maar dat lag aan het feit dat ze een corrupte Clinton is, niet aan het feit dat ze een vrouw is. Ik ben het dan ook volstrekt met je oneens dat die misstanden er in Nederland nog zijn. In Westers Europa zeer beperkt. Over de rest van de wereld heb ik het dan niet. Daar is er inderdaad nog gewoon een ouderwets rollenspel, waar maar weinig verandering in komt, omdat feministische partijen zich vooral zorgen maken over een paar procent REPRESENT in het Westen, in tegenstelling tot echte misstanden in veel niet-Westerse landen.

Zelden kom je het zo goed tegen als dat het in Nederland geregeld is. Toch moet ik me altijd verantwoorden voor mijn blanke Ginger huid.

Te gek voor woorden. Jaja, verwijs vooral even naar die studies. Graag ook even naar de politieke en activistische achtergrond kijken van de betreffende onderzoekers. Het komt niet zelden voor dat er sprake is van een vooringevulde stelling met vooringenomen doelstellingen, met van te voren bepaalde uitkomsten. Tuurlijk die winkelier heeft gelijk geen allochtoon aan te werven , bedoel iedereen weet dat het allemaal dieven zijn he?

En ja die vrouw die dan geen promotie krijgt moet toch maar blij zijnd at ze ene job heeft die ongeveer evenveel verdient als haar mannelijke collega? Gelukkig zou ik denken dat je zelf weinig met dergelijke zaken te maken hebt gekregen, anderen zijn niet zo fortuinlijk.

Feminisme zoals het nu in het Westen te vinden is, heeft niets meer te maken met gelijkheid, maar met overheersing. Het is statistisch bewezen dat de gemiddeld vrouw voor dezelfde positie minder lijkt te verdienen, omdat niet wordt berekend in hoeverre deeltijd verrekend wordt. Er is geen bedrijf waar ik gewerkt heb, waar vrouwen een andere schaal hebben voor een volle werkweek van 40h.

Wel kan er soms onderhandeld worden op basis van je performance. Een beoordelingsgesprek kan bijvoorbeeld in je voordeel werken als je alle targets hebt gehaald, of als je een grotere bek hebt dan de rest.

Wat in het geval van mannen al snel zo is. In was dit gedaald tot 5 procent. In het bedrijfsleven daalde het verschil in deze periode van 9 naar 7 procent. Bij oudere werknemers is het andersom. Bij de overheid ligt de leeftijd waarop mannen meer verdienen dan vrouwen hoger dan in het bedrijfsleven.

In verdienden vrouwen bij de overheid vanaf 36 jaar minder dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. In het bedrijfsleven lag het omslagpunt bij 30 jaar. Je stroomt binnen op een functie. Die functie heeft een schaal. Ik weet niet wat ik je nog meer kan zeggen. Jij impliceert dat vrouwen met een hogere opleiding hun vlucht maken naar lagere schalen?

Eh, dat gebeurd overal, ik weet niet of dat meer gebeurd bij mannen dan bij vrouwen. Nee, ik impliceer dat het afgelopen decennium er meer vrouwen hoogopgeleid zijn dan mannen. Waarvoor ze een functie en schaal overeenkomstig hun opleiding krijgen aangeboden.

We hebben het hier over een percent of 4 heah!? Waar lees jij dat een persoon mij verteld heeft dat hij gekwetst wordt? Nee dat ging zo; Er werd mij verteld door een roomsblanke, dat ik voorzichtiger moest zijn, omdat die persoon er zeker aanstoot aan zou nemen, omdat hij een ander kleurtje had. Ik ben nog nooit zo sprakeloos geweest. Ik meen dat vrouwen veel te verwerken hebben gekregen in het verleden.

Ik meen dat de heksenjacht op basis van vooroordelen en bijbelse aanstoot is ontstaan, enerzijds om het volk onder de duim te houden, maar anderzijds om hun perverse macht te botvieren op die vrouwen. Ik meen dat er ook nu nog veel recht te trekken valt. Maar lul niet over de mogelijkheden en machtsverhoudingen in het huidige landschap, want jullie hebben significant meer macht.

Maarte klinkt zo vrouwelijk. Uitstekend; Dan moet ik "jullie" even corrigeren. Of je dat wenst of niet Het slachtoffer heeft hulp nodig? Nee de dader heeft hulp nodig. Allereerst om te beseffen dat het niet onschuldig is Veel mannen beseffen niet dat dit een dagelijks feestje is. Dat je overal altijd na geroepen wordt. Vooral 's avonds alleen op straat worden de meest ranzige zaken tegen je geroepen.

Uit auto's die naast je gaan rijden. Van de overkant van de straat. Zelden leuk of vriendelijk vaak bedreigend en grof. Een bouwvakker die je na fluit is misschien niet helemaal netjes maar heel onschuldig vergeleken wat er gemiddeld na geroepen wordt. Allereerst om te beseffen dat het niet onschuldig is. Veel mannen beseffen niet dat dit een dagelijks feestje is. Ik heb zelden een mooie dame mij zien versieren.

Na 40 minuten vinden 11 mensen dit 'ongewenst'! Zouden jullie elk even willen reageren op mijn post. Ik ben érg benieuwd wat jullie motivatie is. Dat is geen onzin en nog steeds realiteit , je moet er niet van maken dat alles plots dan eenvoudig zou worden en makkelijk echter is er een positieve bias wat zaken gemiddeld makkelijk maakt naar blanke mannen.

Niks met SJW of sneeuwvlokjes te maken trouwens. Op zich ben ik het er mee eens maar de gemiddelde blanke man is niet waar het discrimineren stopt hoor. Vergeet niet dat er nog veel meer factoren zijn. Een nerdy verlegen man zal minder verdienen dan een brutale bullebak want die laatste zal z'n loon beter uitonderhandelen.

Alleen al vanwege accent. En zo zijn er meer vooroordelen. Voor- en achternaam idem. Door het alleen maar te hebben over "blanke man" marginaliseer je allerlei anderen.

Wat te denken van een blanke, Noord-Brabantse, jonge vrouw? In hoeverre doet die onder voor een Noord-Hollandse, donkere, net geklede man van middelbare leeftijd? Door op 1 stereotype te wijzen doe je niet alsof dat dat de enigste is hoor. Het is ook geen wedstrijd wie het slechtste of beste af is. Het is gewoon duiden dat vooroordelen nog bestaan bij de meeste mensen en dat er is 1 van. Klopt, maar ik woon zelf in de buurt van Amsterdam en heb wel 'ns last van m'n accent.

Meestal is het niet ernstig, als het direct is dan kan ik er meestal om lachen. Het ironische is dat vrijwel m'n gehele familie uit de buurt van Amsterdam komt, behalve ik.

Maar dat is slechts de directe discriminatie. Daar zit het grootste probleem niet. Bijv iemand die wordt afgewezen vanwege z'n afkomst of geslacht. Probeer als zwangere vrouw bijvoorbeeld maar aan de bak te komen. Tuurlijk zowat iedereen heeft vooroordelen en doet al dan niet bewust aan discriminatie en het isd aar waar het over gaat. Afkomst geldt ook binnen Nederland. De "perfecte" Nederlander is nou eenmaal niet de Achterhoeker of Limburger.

Het is de blanke, witte man in pak uit het Groene Hart waar hij ook uit afkomstig is. Netjes geknipt en geschoren, met vrouw en kinders. Calvinistisch ende gelovig, doch niet streng gelovig. Met een uitstekend vocabulair houdt hij zich dapper staande in de multiculturele samenleving. Want er zijn er nog maar weinig van zijn soort. Veel discriminatie gaat in het geniep, achter de rug om. Het is ook lastig om te meten welke dan het ergst is. En tenslotte, iemand die autistisch is zoals ik vertoont ook "abnormaal" gedrag.

Daar wordt ik ook in gediscrimineerd. Nu heb je het over wie er het ergste af is ik of al die andere, daar gaat het toch echt niet over. Nee, wat ik bedoel te zeggen is dat het zeer zeker ernstig is dat vrouwen achtergesteld worden tov mannen, maar dat er tussen mannen en wellicht ook vrouwen onderling ook veel verschil is.

Discriminatie en pestgedrag komt ook voor in groepen van enkel mannen of vrouwen. Dat is ook ernstig. SJW vind ik geen scheldwoord, het is een bittere noodzaak. Maar het valt me wel op dat er dan "gelijk getrokken moet worden" dmv positieve discriminatie. En dat gaat dan bijvoorbeeld niet ten koste van een droommodel man, maar een buitenbeentje. Voor de statistiek is het dan "rechtvaardig" maar in de praktijk niet.

Dat denk ik dus ook. Maar die quote moet het volgende duidelijk maken: Wij denken vaak vanuit ons eigen standpunt en kijken meestal slechts naar de gevolgen van ons eigen handelen. En wie de polemiek rond het 'blanke man' verhaal zou kennen lees 1 , 2 , 3 en 4 , én kan plaatsen, begrijpt dat een standpunt in situaties als deze quasi steeds gepaard gaat met een bias.

Die bias beïnvloedt niet enkel hoe we denken over anderen, maar ook over hoe we reageren op bepaalde situaties. Wanneer iemand 'live with it' zegt, zeg je eigenlijk niet bekommerd te zijn om de mening van de andere persoon. In bovenstaand geval is die persoon een minderheid. Die 'Live with it' is een totaal foute reactie. Je marginaliseert de andere persoon hierdoor, zonder dat je de feiten deftig kent. Ik heb mijn eerste post wat aangepast. Ik vind zo'n affiche ook onsmakelijk. Die Dalilla ziet er blijkbaar direct racisme in omdat negers daarmee in een bepaald hoekje geduwd worden.

En het probleem in dit specifieke geval is niet dat ze het aankaart, want dat is uiteraard haar goed recht, maar de manier waarop. Het wordt meteen op stereotypering gegooid, op racisme, op fout handelen van een organisatie.

Daarmee zet je de groep achter het affiche direct weg als schuldig en daar maak je geen vrienden mee. En die manier van handelen zie je veel, héél veel. En vaak uitgevoerd door minderheden. Niet op een constructieve manier de dialoog aan gaan maar meteen met het vingertje gaan wijzen. Vervolgens worden ze een stuk sneller weggezet als aansteller en voelen ze zich gekwetst of gediscrimineerd. En jij doet hetzelfde. Je legt de bal direct neer bij de blanke man, zonder enige goede reden.

Niet alle blanke mannen zijn sexual predators. Niet alle vrouwen zijn te vertrouwen op hun blauwe ogen. Niet iedereen is gelijk. Elke situatie is uniek en in plaats van direct beschuldigingen uiten is het een stuk constructiever eerst te praten, dán pas conclusies te trekken.

Probeer elkaars mening te vormen met inhoud en argumenten in plaats van met geschreeuw en beschuldigingen. Zoals die ene keer dat deze "blanke man" zijn sollicitatie zag mislukken omdat de enige andere kandidaat een vrouw was en bepaalde quota gehaald moesten worden? Letterlijk zo aangegeven door de baas. Komt daarbij dat ik 3 jaar ervaring had en de vrouw in kwestie vers van de unief kwam. Toevallig kende ik mevrouw ook en ze gaf zelf aan dat ze vond dat de procedure niet correct ging.

Men moet eens héél dringend stoppen met te denken dat een blanke man zijn zo'n godsgeschenk is en nog meer met dit te willen compenseren met allerlei artificiële ingrepen. Verder geen wroeging naar de vrouw in kwestie. Met het systeem des te meer. Je hebt gelijk Jerie, je kan er geen vergaande conclusies uitrekken maar ook niet helemaal geen conclusies. De quota zijn er en ze worden, minstens in enkele gevallen, nageleefd. Wat moeilijker te bewijzen is de omvang en de relatieve ernst van de discriminatie waarbij ik me geen illusies maak, vrouwen hebben met meer en ernstigere discriminatie te maken.

Tegenwoordig gaat men er van uit dat discriminatie omkeren de oplossing is voor discriminatie en is men blind voor het feit dat men daarmee net discriminatie in stand gaat houden ten koste van nieuwe slachtoffers die in veel gevallen zelf nooit aan dat soort discriminatie hebben gedaan lees: Is dat niet net waar men pretendeert tegen in te gaan? Willekeurige behandeling op basis van geslacht? Discriminatie oplossen met meer discriminatie, klinkt als een brand blussen met aanmaakblokjes.

Mezelf als slachtoffer omschrijven, shit ben ik nu een SJW Wat is jouw mening over het tweede deel van mijn post?

Dat men tegenwoordig als volledige buitenstaander het recht in eigen handen neemt op basis van één post op de sociale media. Beide lijken op het eerste zicht los van elkaar te staan maar ze passen toch samen, vaak daarom zeker niet hier gaat men automatisch in het voordeel van de vrouw pleiten zonder de man eerst te horen. Er zijn al onschuldige mensen in de gevangenis geraakt op basis van zulke praktijken. Wat is jouw mening over het tweede deel van mijn post?

Je moet geen aannames doen over anderen. Blijkbaar is jouw wereldbeeld net zo gekleurd als dat jij denkt dat de mijne is. Ik ben inderdaad een blanke man, maar dat betekend niet dat ik niet weet hoe is om schunnige opmerkingen te krijgen. In een wereld waar mannen en vrouwen steeds meer gelijk worden lijkt het me helemaal niet zo vreemd wanneer de rollen eens omgedraaid zouden zijn, maar persoonlijk heb ik ervaring met een gay ex-collega die een oogje op me had.

Gelukkig werkte hij op een andere afdeling, waardoor ik m het grootste deel van de dag niet zag, maar tijdens de gezamenlijke lunch vond ie het meestal nodig om schunnige opmerkingen over mij te maken.

Ronduit irritant, maar om hem daarom meteen aan te klagen? Gewoon negeren werkt meestal het beste. Er zijn nou eenmaal veel vervelende mensen op deze wereld. En als jij vind dat iedereen die een ongepaste opmerking maakt meteen een sex offender is, hoe ver wil je dan gaan? Is iedereen die een keer een object dat van mij is bij zich heeft meteen een dief? Is iedereen die een keer vergeet in te checken meteen een zwartrijder?

Als je een ongeluk krijgt met de auto, ben je een moordenaar als het slachtoffer in het ziekenhuis overlijd? Jij vindt seksisme in eender welke vorm tegen een vrouw misschien peanuts. Opmerkingen vind ik inderdaad peanuts, maar alles met aanraking is al een stap te ver.

Wat voor jou een detail is, kan voor andere mensen dagelijkse realiteit zijn. Meningen zoals die van jou vind ik echter wel eng. Jij lijkt een voorstander te zijn van een maatschappij waarin je niets meer kunt doen omdat je voor ieder klein dingetje aangeklaagd kunt worden, en als ik vrijheid en politiestaat tegen elkaar afweeg kies ik toch altijd voor de vrijheid, ook al horen daar vervelende mensen bij.

Overigens vind ik jouw wereldbeeld dan weer erg bekrompen doordat je het nodig vindt om de clausule "tegen een vrouw" in je zin op te nemen. Waarom zou het alleen om vrouwen gaan? Naast de man en vrouw zijn er verschillen in ras. Je mag niet op basis van verschil een voorkeur hebben want dat is discriminatie. Maar voor bepaalde functies kan je gebruik maken van die verschillen. We moeten niet doorslaan en doen alsof een man een vrouw is en vice versa als je het mij vraagt.

Je mag trots zijn op wat je bent, zonder dat je daarmee het andere als minder beschouwd. We moeten niet proberen voor iedereen te gaan denken die dat zelf kunnen.

We zijn allemaal homo sapiens. Als we een andere ras waren konden we geen nakomelingen krijgen met elkaar. Er zijn eindeloos verschillende soorten mensen, die allemaal verschillend zijn. En er niks mis met anders zijn. Alleen maar zinnige dingen in deze post wat mij betrefd.

Veel mensen snappen gewoon niet wat dit soort dingen doet met vrouwen, puur omdat er gebrek is aan inleving. De alt-right is er gespeend van. En constant aanstoot nemen eraan dat dit soort dingen aan de kaart gesteld worden en het gewoon niet snappen dat wat je doet soms anderen zeer kan kwetsen. Elke dag is complimentjesdag. Verder kan ik je post enkel maar onderschrijven Misschien is 'ervaring' niet het juiste woord.

Vergelijk het anders met lichamelijk letsel: Psychologisch letsel is problematisch. Maar waar zou jij de grens dan leggen? Wanneer is iets onbenullig en wanneer niet? We moeten inderdaad niet doorslaan en juist daarom deze discussie serieus nemen en grenzen stellen. Iedereen heeft zijn eigen ervaringen en intenties en het lijkt er vaak op dat de intentie van de 'dader' niet overeenkomt met de ervaring van het 'slachtoffer'.

Iets wat je wellicht als onschuldig ziet, kan intimiderend overkomen op een ander. Natuurlijk moeten we niet flauw worden en niet doorslaan, maar ik denk dat we als maatschappij vooral bewust moeten worden van het feit dat je intentie haaks kan staan op de ervaring van de ander.

Of andersom net zo goed: Mensen moeten leren begrijpen dat was zij willen niet noodzakelijk is wat de andere wil, voordat je dus mensen gaat vastgrijpen ben je best zeker dat ze dat effectief wil en niet "oh maar eens proberen en zien wat ze zegt". Er is al een en ander gedefinieerd hoor waaronder 'schunnige opmerkingen'.

Arboportaal Mbt tot verkeerd aankijken check ook ff onder non-verbaal. Tja, maar gezien de cultuur op gaf, waar mensen nogal gauw de torches and pitchforks oppakten tegen beschuldigde aanranders voordat ze veroordeeld waren: Niet slim om dan te gaan bannen. Ook uiterst hypocriet van evillore die zelf ook graag aan mobjustice meedoet.

Ik kan me dan voorstellen dat moderators weggaan en mensen boos worden. Ook alt right en gamergaters die zich nu doodlachen want die moesten gaf langer niet. Niet slim van die gast. Het lijkt er wel een beetje op dat veel mensen op dit moment gewacht hebben om toe te slaan om het forum kapot te maken. Ook mensen uit de gaming hoek. Het publiek NeoGAF was erg soms gewoon terecht kritisch op de Xbox One waardoor het er niet goed op stond bij het fanatieke Xbox publiek.

Ik kwam zelfs een tweet van de VP van de Xbox divisie van Microsoft tegen waarbij hij aangaf blij te zijn dat het forum kapot is gemaakt. Die man is als stront behandelt en elke keer kwam hij maar weer terug om weer lief te zijn. Nou Major Nelson vind ik ook een kwal moet hem niet , maar ook die is niet leuk behandelt door GAF hij gaf ze kaartjes voor E3, en Evillore deed alsof hij werd gekocht door MS.

Maar ik denk niet dat dit het einde is van GAF, en ik denk dat Ybarra eventjes wat voorzichtiger moet zijn met bruggen verbranden. Er zitten teveel mensen op GAF om hier te stoppen. Als Nintendo en PC fan voel je je daar gewoon niet thuis, en ik kan me niet voorstellen dat MS fans het daar leuk vinden. Maar Albert Panello kwam altijd heel sympathiek over, dus hoe die behandelt is Daar ben ik zelf ook altijd wat chagerijnig over geweest.

Heeft me ook meerder keren een "Sony TOO tm " bann opgeleverd. Vaak omdat ik uitwees hoe ze niet zo kritisch waren tegenover Sony Medewerkers, en bijna hun hielen zaten te likken.

Dan moet je oo mike ybarra's twitter kijken. Ten eerst hij gebruikt niet de lzelfde woorden zoals in de comment boven je en ten tweede leek hij het over basketbal te hebben. Kijk voor de grap eens naar de reacties onder de tweet en het uitblijven van een uitleg dat dit over een sportwedstrijd ging. Zijn reactie is logisch want er is weer een grote luis in de pels minder. Maar ik vind het zwaar onprofessioneel en dom om zo'n tweet te plaatsen als je zo'n functie hebt in de industrie.

Kon de opmerking wel waarderen, maar echt slim is het niet. Want de community vindt wel ergens anders weer onderdak en kunnen microsoft erop aanvallen. Maar heel eerlijk, het zou mij niet leuk lijken als ik het xbox team zou werken en de reacties op internet lees. Met de launch van de xbox one werden ze grond ingesmeten en nu vanaf het cancelen van scalebound grijpen fanboys elke kans om een sneer uit te delen naar microsoft omtrend de exclusive line up.

In mijn ogen kan dit ook weer in de categorie "betutteling". Waarom zou je er in godsnaam van wakker liggen als iemand je xbox afzeikt? Ik vind het ook een rot ding en heb liever een Playstation. Haat je mij nu? Als je nu naar het Sony forum gaat vliegen de termen "shitbox" en weet ik veel wat je om de oren, nou en.

Zegt die Mark dit ook als Playstation afgezeken wordt, of is het best wel dom en hypocriet om dit redelijk ernstige topic er voor te gebruiken om feest te vieren? Neogaf 2 is voor het einde van de week klaar, met een foto van hem als logo! Maar hij heeft zijn zegje gedaan hoor! Tja ik weet niet of ik er wat van aan zou trekken als ik ergens heel de dag mee bezig ben en dan overal op het internet wordt afgekraakt.

Want er waren tijden dat op z'n beetje elke site een leger klaar stond om sneren uit te delen over de xbox als er nieuws bericht was wat over de xbox ging. En om eerlijk te zijn werd je op noegaf niet vriendelijk ontvangen als je een xbox fan was, maar ondertussen deden zich zelf bij neogaf voor dat ze wel veruit de beste gaming site waren. Maar goed, ook al zou ik een site niet mogen.

Ik zou wel zo slim zijn om er op het moment niks over te zeggen. Dan zou ik bij mezelf denken: Oh ja, ben ook geen fan van Xbox, maar je kon nooit eens een keer wat zeggen ook als grap niet.

Vond het soms maar wat vreemd, maar denk niet dat de mods hiervoor verantwoordelijk waren. Eerder de Playstation fanboys. Die waren heel effectief in het uitlokken en dan melden bij mods waardoor ze Xbox fans konden bannen.

De mods hadden geen keuze want het stond dan in de regels, maar zo kwam er een cultuurtje waar XBOX soms vogelvrij was Sony werd beschermd. Ik denk alleen niet dat de Mods hier toe bijdroegen, die hadden natuurlijk wel was bias, maar niet op een manier zoals omschreven. Probleem in dit geval heeft weinig te maken met Xbox of Playstation. GAF huisde nogal wat mob justice figuren, en ja dat kwam soms van uit een goed hart, maar dan nog is het niet terecht of goed.

De manier waarom dat forum met Bernie Supporters omging Bernie Bros altijd genoemd was gewoon stront irritant. En dat is maar een voorbeeld, mensen die bijvoorbeeld net even het verkeerde zeiden of wat onhandig waren in uitspraken, wat sociaal onhandig of gewoon niet zo bekend met de sociale cultuur op gaf, liepen al gauw tegen een bann aan. Iets wat gewoon pesterig overkwam en totaal onnodig.

Hoe Gal Gaddot werd geobjectifeerd en alles wat ze zei ineens "briljant! In sommige dingen was GAF briljant, ook politiek, maar de mob justice was stront irritant. En het verbaast me ook niks dat er mensen daar zelfs Evillore van aanranden beschuldigd worden. Want zoals eerder gezegd met Gal Gadot, waren er nogal wat hypocriete topics op GAF, dus reflectie was voor sommigen nogal wat moeilijk. Dus sta er zeker niet van te kijken dat deze man iemand zou aanranden.

Als je dronken bent? Tja dan moet je niet drinken als je het niet aan kan. Maar als het dan toch gebeurt, zeg dan gewoon sorry en probeer het goed te maken. Maar ga niet als een halve zool staan bannen en dan verrast zijn dat mods weggaan en dat de gieren het karkas aan gaan vallen. En ook als hij niet dronken was, zou het met niets verbazen. Er zit gewoon wat in sommige gaffers ook evillore hun gedrag op dat forum dat ik het wel geloof dat ze "Nee is Nee" niet accepteren.

En ja dat moet dan bekend worden en gecorrigeerd. Ben zelf ook geen lieverdje hoor, zeker op tweakers niet de laatste tijd XD.

Het ging rapethreats, dat is iets meer dan onvriendelijk worden. Althans, dat maak ik op uit de twitterpost die is gelinkt. Ok, ik ken het hele verhaal niet echt, alleen wat ik hier in het tweakers bericht lees. Als het echt stukken verder gaat dan wat hier in dit nieuwsbericht staat dan zal het allemaal wel terecht zijn.

Maar zoals het nieuws nu wordt gebracht lijkt het me redelijk onschuldig en is meneer in kwestie hooguit een "eikel". Als je op de linkjes klikt zie je wel meer info. Het zou je sieren om dat te doen voor je zoiets wegzet als onzin en overdreven. Het blijven allemaal berichten van willekeurige mensen op het internet.

Wat wel of niet waar is kunnen we niet weten. Niemand hier kan weten wat er nou echt gebeurd is en toch wordt er iemand publiekelijk aan het kruis genageld. Tja ik zie niks anders dan wat gefrustreerde mensen die hem veroordelen omdat er een paar mensen iets claimen. Vervolgens dan ook nog de opmerking dat hij tegen een mod "suck my dick" heeft gezegd voor hij hem heeft verbannen.

Dat is misschien niet netjes, maar kom op, als ik een cent kreeg voor elke keer dat iemand dat online tegen me heeft gezegd had ik nu miljonair geweest Maar met die opmerking wordt het verhaal wat aangedikt, zo van "zie je wel dat hij een eikel is" Ik ken de persoon in kwestie niet en ik ben nog nooit op neogaf geweest. Ik zeg nergens dat hij niet schuldig is.

Maar ondertussen de vrouw wel veroordelen omdat ze volgens jou op aandacht uit was. Je snapt het dus echt niet, he? Egenlijk zeg je indirect gewoon dat het niet waar is, ipv het in het midden te laten zoals je zou moeten doen als je je eigen opmerking volgt: Ik zeg niet dat dit nú gebeurt is, maar het is bijzonder "in" om iemand snel te veroordelen. Waarom zouden we niet gewoon eens objectief kijken wie de waarheid spreekt?

Innocent until proven guilty. Voor slachtoffers een heel vervelend principe, maar voor een rechtsstaat cruciaal. Ja dat zeg ik in het eerste deel van de tweede zin. Ik dacht dat je doelde op beschuldigingen aan het adres van de dame, maar I stand corrected als je het 'correct' bedoelde Overigens gaan er verhalen rond; Als de helft waar is, dan zit die gast toch ook wel fout. Maar ja, de waarheid komt zelden boven water.

Dat is het probleem hé, met dit soort situaties. Het is zonder aanvullend bewijs dan niet te toetsen wie er de waarheid spreekt. Laten we nu niet doen alsof er nog nooit een vrouw een aanklacht intimidatie of zelfs verkrachting heeft verzonnen of heeft aangedikt omdat het wel goed uit kwam bijvoorbeeld omdat manlief achter de one night stand kwam. Dus iemand afbranden omdat een ander iemand iets roept is net zo goed fout.

Als we geen wederhoor meer toepassen is de kans ook groter dat seksuele intimidatie als middel wordt toegepast met alle risico's van dien. Hoe leuk zou jij het vinden als er een kerel naakt achter je komt staan in de douche of vol in je reet grijpt? Misschien mag hij zelfs nog even in je kruis graaien voordat je het niet meer als 'mislukte flirt' ziet?

Tweakers is altijd een raar platform als het over vrouwen gaat. De eerste krampachtige reactie bij een beschuldiging van seksuele intimidatie is meteen die van: Precies het gedachtegoed waardoor mensen er niet voor uit durven te komen en waar de samenleving nu eindelijk vanaf lijkt te willen.

Daar is niks doordraaien aan. Het rare is dat die gedachtengang alleen opgaat wanneer vrouwen zeggen dat ze zich misbruikt voelen. Wanneer iemand zegt dat er bij diegene is ingebroken dan neemt niemand dat meteen in twijfel. Of bij een vechtpartij. Of bij een beroving.

Dan is het ineens heel waarschijnlijk dat het slachtoffer het heeft verzonnen. Daarbij zeg ik niet dat je iemand krampachtig als schuldige moet zien, je bent altijd onschuldig tot het tegendeel is bewezen, maar een dergelijke klacht moet je altijd serieus nemen.

Anders doe je het slachtoffer tekort. De gedachte dat het aan de eerste plaats wel aan het slachtoffer zal hebben gelegen voor wie het vaak al moeilijk was om het uberhaubt te vertellen is een hele vieze.

Ik denk dat het verschil zit tussen "Er is bij mij ingebroken" en "BarôZZa heeft bij mij ingebroken" bij die 2e stelling zullen mensen die jouw denken te kennen, en mij niet, dit toch echt niet zomaar voor waar aannemen. Dat is min of meer wat er hier ook gebeurt, NeoGaf is groot, iedereen "Kent" de dader, en denkt de denken dat het een aardig gast is, ipv hun beeld bijstellen is het makkelijker ervan uit te gaan dat ze gelijk hebben, dus zal die ander wel liegen.

Dit is dan ook precies de reden waarom sexueel misbruik zo veel voor lijkt te komen in rijkere en machtigere kringen. Als iemand die daar deel van uitmaakt: Wat moet ik dan? Er staat nergens dat hij haar heeft aangeraakt, hij dacht waarschijnlijk dat zij meer wilde, dat was niet zo en dus is er ook niks gebeurd verder.

Nogmaals, ik probeer hem niet te verdedigen maar zijn misschien lompe en onbeschofte gedrag is geen reden om iemand kapot te maken zoals nu gebeurd. Het zijn twee situaties. Die over een chick in de reet grijpen was z'n eigen quote als je de linkjes volgt.

En als er een naakte kerel ineens achter je komt staan, dan is er al wat gebeurd. Of is dat prima als er een naakte kerel achter jou komt staan in de douche? En dan moet je je mond houden, want anders maak je hem mogelijk kapot. Wat een krom gelul. Het is een kwestie van blaming the victim. Hoe is dit blaming de victim?

Er is geen woord gerept over enig verantwoordelijkheid van het slachtoffer. Je zet zelf die stropop neer. Ik geef haar helemaal nergens te schuld van.

Ik zelf zou zoiets nooit doen nee, maar we weten niet precies wat er die avond gebeurd is. Misschien zaten ze wel een beetje te flirten en begreep hij haar intenties verkeerd. Nergens lees ik dat hij haar heeft aangeraakt of dat er meer gebeurd is. Ze zei dit is niet ok ik wil dit niet en toen is hij afgedropen En dan kan je van alles zeggen over zijn gedrag, je mag vinden van hem wat je wilt.

Ik vind dat niet terecht en vind dat we eerst de feiten op tafel moeten hebben voordat iemand zo kapot wordt gemaakt. Dit is seksuele intimidatie. Als een kerel naakt achter me in de douche komt staan dan zie ik dat inderdaad als een agressieve en intimiderende daad waarbij diegene overduidelijk mijn waardigheid niet respecteert.

Ik zou niet weten hoe ik dit anders moet opvatten. En de kans is groot dat ik daar anders op reageer dan een post op Facebook te plaatsen. Maar de reden waarom NeoGAF offline is gegaan heeft te maken met de betreffende beschuldiging, en die blijkt dus helemaal uit context gerukt te zijn en mogelijk zelfs helemaal niets te maken met sexuele intimidatie, maar een gevolg van een heel verhaal wat er aan vooraf is gegaan..

Als mensen het dankzij die zaak durven te vertellen, dan lijkt me dat een prima zaak. Dit heeft weinig met hypergevoeligheid te maken. Ik zou juist zeggen dat mensen hypergevoelig reageren wanneer seksueel misbruik ter sprake komt. Dat moet doodverzwegen worden.

Alsof je in de kerk zit. Je praat erover alsof diegenen die mogelijk seksueel geïntimideerd zijn de agressors zijn. Alsof we niet in een wereld leven waarin er overduidelijk een boel agressieve dominante mannen zijn die er niet voor terugdeinzen om wat grenzen van vrouwen over te gaan. Alsof er niet minstens evenveel wraakzuchtige vrouwen zijn die op deze manier proberen een man te straffen om wat voor reden dan ook.

Een onderzoek naar gevallen aan een en dezelfde universiteit dus dezelfde cultuur en dan conclusies over het algemene geval trekken? En dan ook nog in de op dit punt hypergevoelige USA?

Dat lijkt me veel te weinig materiaal om vergaande conclusies te kunnen trekken. Nou gun ik het NeoGaf nogal hard om hoe ze zich tijdens het Gamergate gezeik opgesteld hebben.

Daar werd je ook gebanned omdat je vrienden was van mensen die vrienden zijn die misschien iemand kennen die aan harrasement deed. Wil je nu echt zeggen dat het ok is om als eerste stap naakt bij iemand in de douche te stappen? Zelfs als je vermoed dat die persoon meer wil? Ze kenden elkaar en waren al de hele avond samen gezellig aan het drinken in een hotelkamer. Is het echt zo gek om te denken dat hij haar intenties verkeerd heeft begrepen?

En toen ze aangaf dat het niet ok was heeft hij vervolgens niets gedaan dus ik zie het punt niet. En in de periode daarna schijnen ze regelmatig seksueel contact te hebben gehad, dus er zal vast wel sprake zijn geweest van enige spanning op dat gebied.

Het gaat er niet om of hij het goed of verkeerd had begrepen. Of dat ze hem leuk vond of niet. Het is heel simpel; zou je ongevraagd, naakt bij iemand in de douche stappen waarmee tot nu toe alleen iets hebt gedronken op de hotelkamer?

Niet eens mee hebt gezoend. En dan hebben we het er nog niet over dat ze net heeft gekotst Zie je het al voor je? Je hoort kots-geluiden van de WC, dan gaat de douche aan. Hey, denk je dan, dat is een mooi moment om me ook uit te kleden en erbij te gaan staan Nee zou er zelf niet aan moeten denken haha. Maar je weet niet hoe de avond verliep en hoe ze met elkaar omgingen. Oke dat begrijp ik. Meisje neemt een douche omdat ze er misschien van opknapt omdat ze niet lekker voelt en over haar nek gaat.

Euh heb je gelezen wat hij deed? Sprong naakt in de douche met haar? Sinds wanneer is dat "flirten"? Sommige mensen gaan gewoon te ver dat gebeurd en dat zal blijven gebeuren. Iemand in het kruis grijpen is geen blauwtje lopen. Ik vind dat niet normaal. Lezen wat er staat. Gaat om billenknijper niet kruis. Zo komen dus de rare verhalen in de wereld he..

In kruis grijpen is een van de aanklachten. Dus ja, zo lijkt het inderdaad alsof jij dat ook normaal vindt. Dat heb ik anders nergens gelezen. Maar als dat zo is dan is dat zeker niet oke natuurlijk. Maar dan nog vind ik dit soort klachten meer iets wat via een aangifte bij de politie en vervolgens de rechter is om te bepalen of iets wel of niet strafbaar is.

Niet iets voor ons om te beoordelen en te veroordelen zonder alle feiten te weten. Helemaal voor gelijkheid en smeerlappen als Weinstein verdienen het enzo, maar ik vraag me inderdaad ook af of de wereld simpelweg niet aan het doordraaien is.

Alles is sexuele intimidatie, alles is racisme en ga zo maar door. Veel dingen zullen wel waar zijn en kunnen echt niet, maar bij veel andere dingen denk ik alleen maar aan "van een mug een olifant maken". Neen ongewild bij iemand in de douche springen of ongewild iemand betasten is niet "alles" dat zijn zeer duidelijk voorbeelden waar iemand over de schreef ging. In het geval van Evilore die bij een dame naakt in de douche komt, was er toch iets meer aan de hand. Ze was met hem alleen op reis ondanks dat ze een vriend had , ze waren uit geweest, waren beiden aangeschoten en samen in een hotelkamer na het stappen.

Hij kwam naakt de douche binnen, zij was er niet van gediend en zover bekend bleef het daarbij. Maar ze heeft daarna wel een relatie met hem gehad. D'r is iets gebeurd maar ze hebben het blijkbaar ook uitgepraat Voor het tijdperk van de social media zou het hierbij zijn gebleven, maar nu wordt dit dusdanig opgeblazen dat een voorval in de persoonlijke relatiesfeer een nieuwsfeit is geworden.

Bij machtsmisbruik zoals bij Harvey Weinstein die zijn positie als baas van een filmstudio misbruikte om tientallen actrices seksueel lastig te vallen of aan te randen, is er echt iets aan de hand. Het geval Evilore waarbij een rancuneuze ex-vriendin uit de school klapt voelt meer aan als een heksenjacht.

Waarbij het niet gek is dat NeoGaf ontploft, want daar zijn de moderatoren al sinds jaar en dag getraind in het permanent verbannen van iedereen met de verkeerde mening.

Geen van wat je opsomt geeft aanleiding omt e denken dat hij zomaar ongevraagd naakt met haar in de douche kan springen. Integendeel ze voelde zich niet goed en had een vriend. Neen een vrouw kan met iemand op stap gaan zonder daar iets verder achter te moeten zoeken.

Als je ook het las had de vrouw het op haar facebook gezet zonder namen en hebben mensen op het internet de link gemaakt; niks rancuneuze ex-vriendin. Meestal is naakt de manier waarop iemand douched. Probleem met hele verhaal is dat het eenzijdig is en elke vorm van context ontbreekt. Als advocaat van de duivel kan ik mij aan beide kanten van het verhaal prima redenen bedenken waarom het mis gaat.

Nu is voor een aantal vrouwen 'alles' fout, maar wat is dan een werkbare 'juiste' oplossing? Hoe pak je het aan gegeven de 'eisen' van een vrouw op verleidingsgebied? Het ging mis toen iemand dacht dat hij bij iemand anders in de douche kon zonder uitnodiging. Gelijk welke "hints" iemand denkt te krijgen dat doe je niet. De context is dat het in alle gevallen mijn vriendin betreft Als jij de badkamer deur open laat, waarvan je normaal zou verwachten dat je hem dicht doet, dan kan dat als uitnodiging worden opgevat.

Zeker als je een gezellige avond hebt gehad en samen naar een hotel kamer gaat. Dus ja er zijn best wel hints te verzinnen waarbij het wel goed uitpakt voor beide partijen. Jij probeert hier te beweren dat je in geen geval zonder verbale uitnodiging samen met een vrouw mag douchen. Dit is reinste onzin. Natuurlijk mag jij dit vinden al dan niet vanuit geloofsovertuiging maar het opleggen aan de rest van de wereld is geen reëel scenario.

Maar er zijn twee partijen dus tegelijk hoor ik ook graag wat de man moet doen die dus blijkbaar iets wil maar het niet goed aanpakt en een paar stappen te ver gaat door ineens bloot te verschijnen Je engels is duidelijk niet goed genoeg om hierover te oordelen. Had je prima kunnen bedenken omdat een boel native speakers ook problemen hebben met het voorval. Het betekend dat ook niet wat jij er hiervan maakt. I didn't think betekend gewoon dat ze dacht dat ze geen aanbieden had gegeven.

Het advies wat betreft eerst vragen is spot on. Wat maakt het echter uit of je van voren of van achteren in je billen, kruis of borsten wordt geknepen. Een bekende die je aan je zit is net zo fout als een onbekende. Het is niet voor niks dat de meeste verkrachtingen door bekenden worden gepleegd! Bij verleiding hoort inderdaad initiatief, maar ik ken werkelijk geen enkele vrouw die het sexy vind om ongevraagd in de billen te worden geknepen, of erger.

Pak een hand vast, sla een arm om haar schouders of iets anders relatief onschuldigs als je denkt dat je initiatief moet tonen Je kunt prima zelfverzekerd zijn zonder aan te hoeven randen!

Enneh, de bad boy mythe gaat ook al niet over iemand proberen aan te randen, als het al waar is dat vrouwen eigenlijk de bad boy willen.

Je begint zelf met je eerste drogreden; dat het engels van anderen niet zo goed is als dat van jou. Dan moet je niet raar opkijken als je daar op aangesproken wordt. Wat ze schrijft is betekend dan ook nog steeds niet dat ze nu wel de reden weet.

Je tweede drogreden is ook al niet van toepassing; het gaat niet om het hellend vlak. Het gaat erom dat het in geen enkel geval uitmaakt of je bekende bent of niet. Ongewenste intimiteit is ook ongewenst als het een bekende is. Waarom ben je toch ze gefocust op die billen knijpen? Natuurlijk is context belangrijk! Daarom is het alternatief wat jij niet ziet, maar wat ik toch echt geef ook om je initiatief te beginnen met een wat minder intieme aanraking.

Ook op een date is van praten naar billen knijpen nou niet de beste stap Je scoort wel punten op de checklist, Stropopredenering heb je nu ook te pakken. Nergens heb ik beweerd dat mijn Engels beter is dan anderen.

Als jij dat uit mijn woorden haalt en je daardoor aangesproken voelt dan zit dat volledig in jouzelf. Ik wijs puur op een nuance die in de bron staat waar in het artikel naar wordt gerefereerd.

Binnen dit verhaal zijn er twee zaken die spelen. De beschuldiging van deze ex-vriendin met betrekking tot het douchen en het verhaal dat deze meneer zelf heeft gepost waarin hij beschrijft iemand in haar billen te hebben geknepen die van hem een drankje wilde.

Dus daar komt dat vandaan Al die andere zaken die jij erbij haalt om je punt te maken, over bekenden, aanranding en verkrachting, vallen volledig buiten deze context en daar heb ik dan ook nadrukkelijk geen uitspraken over gedaan. Nergens ga ik dat goed praten Het heeft gewoon niets te maken met de situatie rondom het offline gaan van deze website. Veelal mag er inderdaad het een en ander veranderen, want er zijn gewoon veel ernstige zaken waarbij er gewoon omgekeken wordt.

Echter nu we juist op dat goede pad zijn, zien we ook veel zaken waarbij er misbruik van dit systeem gebruikt wordt. Het meerendeel van de aanklachten zal echt wel gegrond zijn en ik heb te doen met al deze slachtoffers, alleen zijn er ook zat voorbeelden te noemen waarin een "slachtoffer" simpelweg het doet voor de aandacht of de eventuele geldsom die het slachtoffer er aan kan overhouden.

Een goed voorbeeld daar van is dit: Dat bedoelt hij volgens mij ook niet. Terminator op 23 oktober Je moet het niet allemaal zo zwart-wit zien. PVV stemmer is geen ras. Bedoel je misschien discriminatie? Dat komt omdat men tegenwoordig schuldig is totdat er nooit onschuld kan worden bewezen. Hoe beter controleerbaar het nepnieuws is geworden, hoe minder men controleert.

Vroeger zaten "de vrouwtjes" ook braaf thuis te wachten totdat manoief ' s avonds thuis kwam en z'n eten kreeg. Tegenwoordig weten we dat vrouwen ook volwaardige mensen zijn met een eigen wil en eigen mening.

Misschien moeilijk voor je om dat te realiseren, maar wen er maar aan. Haha, jij denkt dat die mannen nog bestaan.. Ik weet ff niet of ik dit in alle serieusheid vraag, maar als jij dat echt denkt, dan is dit een serieuze vraag.

Nee het probleem is dat alles altijd zo zwart wit gemaakt word, hun tegen ons, vrouw tegen man. Je hebt mannen die vrouwen verkrachten, je hebt vrouwen die valse aangiftes doen, etc etc. Behalve dat mannen hun seksuele driften zich iets anders uitwerken is het hele probleem altijd dat er weer iets polariserend van gemaakt word.

Het gaat niet om niet mannen tegen vrouwen, het gaat om misbruikers tegen misbruikte. Dat is juist een van de belangrijke punten van metoo! Zolang je het reduceert tot mannen vs vrouwen zal het inderdaad polariserend werken. Hoe moeilijk is het om af te keuren dat iemand ongevraagd bij een ander in de douche stapt? Gezien de reacties in deze thread is het helaas voor een boel tweakers toch best lastig.

Los van de vraag of het verhaal klopt, want dat is zeker een belangrijk punt! Dit is ook wat ik een beetje uit het geheel snap. Laat ik voorop stellen dat ik echt wel besef dat seksuele intimidatie echt gebeurd ook hier in NL en natuurlijk vind ook ik dat zoiets niet door de beugel kan, maar ik heb heel sterk het gevoel dat het nu vanwege die hashtag? Het probleem met dit hele verhaal is dat seksuele intimidatie een ding is wat in ieder geval in Amerika actief word ingezet om mensen hun carrière of bedrijf te slopen, en vaak genoeg zonder dat dit uiteindelijk echt duidelijk word.

Nogmaals, begrijp me alsjeblieft niet verkeerd, als je dit leest en zelf zoiets heb meegemaakt spijt dat me zeer, en ik hoop van harte dat je het achter je hebt kunnen laten, maar ik zie wel een soort patroon ondertussen van mensen die 'deze hype' aan lijken te pakken om willekeurige personen aan te vallen.

En nee, ik denk niet dat bijvoorbeeld Michael Jackson of Bill Cosby 'aangevallen' zijn met onzin verhalen, die zullen zich waarschijnlijk echt daar aan schuldig hebben gemaakt, maar ik geloof ook echt niet dat de halve wereld zich er schuldig aan maakt, en dat is wel het beeld wat nu een beetje word gecreëerd.

Omdat jij het je niet kunt voorstellen dat het zoveel gebruikt wil dat niet zeggen dat het niet zo is. Ik denk dat het ook naïef is om te denken dat de meeste van deze vrouwen graag hiermee naar buiten komen om anderen zwart te maken. Ik zal niet ontkennen dat dit helemaal niet gebeurt, maar het is nog nooit 'hip' geweest om slachtoffer te zijn. De illusie dat seksuele intimidatie eerder een tool is om carrière te maken in plaats van een structureel probleem in een flink aantal bedrijven en bedrijfstakken is een groot deel van het probleem.

Het gaat er ook niet over dat de helft van de wereld zich hier schuldig aan maakt, maar ik denk dat makkelijk meer dan de helft van de vrouwen in de wereld slachtoffer zijn van lichte tot de meest zware vormen van aanranding. Praat eens met vrouwen om je heen, je moeder, vriendinnen, en neem ze serieus want je zult niks oren als je het meteen gaat bagatelliseren of nog erger belachelijk maken.

Ik was in ieder geval verbaasd over de hoeveelheid verhalen. Zelfs diegene die in begin hun schouders ophaalden, bedachten zich dan bijvoorbeeld toch die keer dat ze op straat in de borsten werden geknepen door een willekeurige voorbijganger. Anderen zijn meermaals door onbekenden tijdens het uitgaan in billen, borsten of zelfs kruis gegrepen.

Iemand herinnerde zich een vooral uit haar jeugd dat ze van de fiets is getrokken, en gelukkig wegkwam. Helaas ken ik tenminste twee vrouwen die echt verkracht zijn. M'n vrouwelijke vriendenkring bestaat voornamelijk uit zelfstandige, hoog opgeleide vrouwen die goed functioneren en zoals je het wat toondoof omschrijft 'het achter zich hebben kunnen laten'. Met meer of minder moeite, afhankelijk van het voorval.

Ach ik loop al 30 jaar rond op deze planeet. Mensen hebben een kort geheugen en raken snel verveeld. Dit waait allemaal weer over en op naar de volgende media storm.

blote tieten sex dikke neger piemel

Lekker neuken buiten vrouw zoek man neuken


blote tieten sex dikke neger piemel